Helsingor

Helsingor ligt in Denemarken en heeft zo’n 62.443 inwoners (2015). In het Nederlands heet deze stad Elseneur en in het Engels wordt deze stad Elsinore genoemd. Iedereen denkt hierbij natuurlijk aan Shakespeare. Dat komt omdat hij zijn beroemde stuk Hamlet hier heeft laten spelen.

Bezienswaardigheden in Helsingor

  • Slot Kronborg. Dit slot is uit de renaissance het interieur is echter uit de renaissance en de barok. Dit slot is gebouwd om tol te kunnen ontvangen van de mensen die Oresund wilde doorvargen. Ook is dit slot het toneel geweest van de opvoering van Hamlet van Shakespeare.
  • Karen Blixen Museum. Dit is het museum over de bekende Deense schrijfster. In het museum is een galerij te vinden met haar werk, maar u kunt ook een kijkje nemen in het huis van haar.
  • Seeland strand. Dit heerlijke rustige strand is ideaal om lekker uit te waaien en een heerlijke strandwandeling te maken.
  • Kustplaatsjes Gilleleje & Tisvildeleje. Dit zijn twee mooie dorpjes om een heerlijk visje te eten.
  • Kopenhagen. Een dag Kopenhagen is te doen aangezien het met het openbaarvervoer ongeveer 3 kwartier is.

Denemarken-helsingor-kasteel Denemarken-helsingor-stad-skyline Denemarken-helsingor-kanonnen

Beste tijd voor een cruise naar Helsingor

De beste tijd om Helsingor, Denemarken, te bezoeken is van mei t/m september.

Algemene informatie over Helsingor

Valuta
De valuta in Helsingor is de Deense kroon.

Haveninformatie
Kleinere cruiseschepen meren zeer dicht bij het centrum aan. Vanaf de kade (waar het schip ligt) is het 5 minuten lopen naar het centrum.

Grotere schepen gaan voor anker en hun passagiers worden vervoerd (via de tenderboten van het schip) naar een aanlegsteiger. De pier ligt op ongeveer 20 minuten loopafstand van het stadscentrum.

denemarken-helsingor-haven-map.png   denemarken-helsingor-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Om te winkelen is er meer dan genoeg tijd. De meeste winkels zijn open tot 20:00 uur, behalve op zaterdag dan zijn ze tot 17:00 uur geopend.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan