Durban

Durban is een geliefde vakantiebestemming met een aantrekkelijk strand. De haven van Durban is een van de grootste natuurlijke havens in de wereld. Durban is een geavanceerde kosmopolitische stad van meer dan drie miljoen mensen, een stad waar Oost ontmoet West, een stad die beats onder het kloppende hart van Afrika, een stad die bekend staat als de bakermat van Afrika’s beste beheerde, drukste haven.

Durban is een spannende stad om te winkelen, het nachtleven te ontdekken en de ervaring om te ontspannen. Geniet van fijne, traditionele restaurants, entertainment en winkelen in de schilderachtige omgeving. Shop till you drop in de moderne winkelcentra. Beachfront kramen verkopen traditionele kunsten en ambachten. Geniet van de uitstekende entertainment in de stad, theaters en clubs of neem een township tour.

Bezienswaardigheden in Durban

  • Japanse Tuinen in Stamford Hill
  • Slangenpark aan het begin van de Lower Marine Parade
  • Botanische Tuinen in Greyville
  • Zee Aquarium en Dolfinarium aan de Marine Parade
  • Afrikaanse Kunstcentrum
  • Stadhuis
  • Kunstgalerij van Durban
  • Dick King aanlegsteiger is een aanlegsteiger voor rondvaarten

zuid afrika-durban-zee-strand-gebouwen-kust   zuid afrika-durban-zee-strand-pier-sunset  zuid afrika-durban-trein-station-spoor

Beste tijd voor een cruise naar Durban

De beste tijd om naar Durban te gaan is gedurende het hele jaar.

Algemene informatie over Durban

Valuta
De valuta in Durban, Zuid-Afrika, is de Zuid-Afrikaanse Rand.

Haveninformatie
Het stadscentrum ligt op 10 minuten loopafstand van de terminal. Om veiligheidsredenen is het beter om taxi’s te gebruiken (beschikbaar in de haven). King Shaka International Airport (bij La Mercy) ligt ongeveer 30 km van de haven (richting noorden).

Zuid-Afrika-durban-haven-map.png   zuid afrika-durban-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Wilt u echt een typisch gerecht eten in Durban, kies dan voor de Bunny Chow. Dit is een brood gevuld met een overheerlijk curry.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan