Bremerhaven

Bremerhaven staat bekend om haar diverse en grootse aanbod in kunst en cultuur. Zo vindt u er diverse musea, theaters en betoverende tuinen. Winkels zijn er voor elke smaak te vinden in deze maritieme stad, zo is er veel aanbod op zeegebied en aan de sfeervolle boulevard vindt u diverse winkelcentra. Voor de culinaire fijnproevers is Bremerhaven een echte topper, voor iedere portemonnee en elk moment van de dag is er wel iets te vinden.

Bezienswaardigheden in Bremerhaven

  • Schaufenster Fischereihafen, dit is een ode aan de zee en zijn vis. U vind hier winkels, een zeewateraquarium, diverse eetgelegenheden en zelfs theatervoorstellingen rondom de zee.
  • Bezoekerscentrum Lloyd-werf, vanaf het 19 meter hoge uitzichtplatform kunt u alles bekijken wat zich binnenin de meest succesvolle en modernste haven van Europa afspeelt.
  • Vuurtoren Simon Loschen, dit oude herkeningspunt van Bremerhaven werkt nog steeds.
  • Historisches Museum, hier kunt u zeven vaste tentoonstellingen bezoeken over de geschiedenis van Bremerhaven. Het museum is meerdere malen onderscheiden en vere weg van saai.
  • Museumschip FMS “Gera”, hier vindt u alles over visserij op de open zee.

Duitsland-Bremerhaven-cruise-haven-vuurtoren   Duitsland-Bremerhaven-cruise-haven-bootjes   Duitsland-bremerhaven-cruise-haven-uitzicht-zonsondergangt

Beste tijd voor een cruise naar Bremerhaven

De beste tijd om naar Bremerhaven, Duitsland, te reizen is van mei t/m september.

Algemene informatie over Bremerhaven

Valuta
De valuta in Bremerhaven is de Euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen in Port Bremerhaven meren aan bij de passagiersterminal “Columbus Cruise Center”. Gelegen op slechts 2 km (1,2 ml) van het stadscentrum, is dit een van de modernste en meest geavanceerde cruiseterminals ter wereld. In 2020 start het renovatieproject voor de cruisepier ter waarde van 80 miljoen euro (geplande voltooiing in 2024), waarmee de aanlegsteiger wordt uitgebreid om plaats te bieden aan meer grote schepen.

duitsland-Bremerhaven-haven-map.png   duitsland-Bremerhaven-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Deutsches Schifffahrtsmuseum (DMS), hier kunt u zowel binnen als buiten meer te weten komen over het wetenschappelijk onderzoek dat DMS uitvoert.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan