Andalsnes

Andalsnes is een havenstad in de gemeente Rauma in Noorwegen, met ongeveer 2500 inwoners. In 1996 werd Andalsnes uitgeroepen tot stad. De stad ligt aan Romsdalsfjorden, dicht bij Isfjorden en aan de rivier de Rauma. De lokale economie is gebaseerd op zalmvisserij en toerisme.

De Rauma-rivier stroomt door de Romsdalen-vallei, die enkele van de meest spectaculaire landschappen van Noorwegen heeft. Trollveggen (Troll Wall, een van de klifformaties van de vallei) heeft een hoogteverschil van meer dan 1000 meter en is een populaire plek voor BASE-jumpers (parachutespringen/wingsuit vliegen van een klif).

Bezienswaardigheden in Andalsnes

  • Romsdalen-vallei
  • Trollveggen
  • Rauma rivier
  • Spoorlijn Raumabanen
  • Klimmuseum
  • Staafkerk van Rodven

Noorwegen-Andalsnes-Cruise-Bergen   Noorwegen-Andalsnes-Cruise-rivie   Noorwegen-Andalsnes-Cruise-Haven-Vooraanzicht

Beste tijd voor een cruise naar Andalsnes

De beste tijd voor een cruise naar Andalsnes, Noorwegen is van juni tot en met september. In deze maanden is het koud, maar valt er de minste neerslag.

Algemene informatie over Andalsnes

Valuta
In Andalsnes, Noorwegen wordt er betaald met de Noorse Kroon.

Haveninformatie
De haven van de stad heet “NATO Kaia” (NAVO-haven) en bedient ook cruiseschepen. In 2018 behandelde de cruisehaven 55 scheepsbezoeken. Port Andalsnes heeft 1 kade voor cruiseschepen plus verschillende ankerpunten. De ligplaats wordt geboekt op basis van wie het eerst komt / het eerst maalt.

Noorwegen-Andalsnes-Cruise-Haven   Noorwegen-Andalsnes-Cruise-Haven-PlattegrondRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan