Saint-Malo

Als een stenen schip torenen de stadswallen van Saint-Malo aan de monding van de Rance trots uit boven de stranden en de haven. De gevels en torens die boven de vestingwerken uitsteken, zorgen voor het unieke silhouet van de stad. Het centrum kun je bereiken via de omloop van de vesting vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt! Niet ver van de Mont Saint Michel ligt Saint-Malo, een havenstad in het noorden van Bretagne.

Bezienswaardigheden in Saint-Malo

  • De Belfrey of Klokketoren
  • De verdedigingswerken
  • Het kasteel
  • De Coetquen Toren
  • De Saint-Saviour Kerk
  • Musee d’histoire de la ville

Frankrijk-st Malo-landschap     Frankrijk-st Malo-toren

Beste tijd voor een cruise naar Saint-Malo

De beste reistijd voor Saint-Malo in Frankrijk is van juli t/m september, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Saint-Malo is 21°C in juli en de laagste is 9°C in januari.

Algemene informatie over Saint-Malo

Valuta
De valuta in Saint-Malo, Frankrijk, is de Euro.

Haveninformatie
De cruisehaven heeft een maximale capaciteit van 4 schepen tegelijk, waarvan 2 op speciale ligplaatsen en 2 op ankerplaatsen. In 2019 heeft de cruisehaven zijn infrastructuur geüpgraded met een nieuwe voetgangersbrug (rechtstreeks verbonden met de passagiersterminal). Op de terminal werd supersnelle wifi geïntroduceerd. de ontscheping naar de kade gaat per tender.

Frankrijk-st Malo-cruise-haven-map   Frankrijk-st Malo-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor St. Malo. Het is mogelijk een wandeling over de stadsmuren te maken, duur circa 1 uur. U heeft hiervandaan een prachtig uitzicht over de Rance Vallei, de zee en de omgeving. Vlakbij ligt ook het Grand Be eiland, wat droog valt bij eb. Het eenvoudige graf van Chateaubriand, welke in 1768 in St Malo geboren werd, ligt hier.

Binnen de stadsmuren ligt de oude stad die bijna volledig herbouwd werd nadat het in 1944 verwoest werd. Bij het bouwen heeft men echter zoveel mogelijk geprobeerd de traditionele stijl te behouden. Vooral de huizen langs de Rue de Dinan en langs de stadsmuren zijn prachtig.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan