Nagasaki

De stad heeft een inwonersaantal van ongeveer 450.000. Nagasaki is van oudsher een havenstad. In de baai van Nagasaki lag het kunstmatige eilandje Dejima (ook Deshima gespeld) waar aanvankelijk de Portugezen en later de Nederlanders dreven met Japan. De shogun zette vanaf 1614 de christenen uit Japan. Omdat de Nederlanders geen andere intenties hadden dan handel drijven en hielpen bij het verjagen van andere christenen, mochten zij op Deshima blijven varen. Van 1641 tot 1853 was de handel via Deshima door de Nederlanders het enige Europese contact met Japan.

Drie dagen na de atoombom op Hiroshima wierpen de Verenigde Staten op 9 augustus 1945 ook op Nagasaki een atoombom, genaamd Fat Man. Het doel was eigenlijk het verwoesten van de stad Kokura, maar deze stad was bewolkt en daarom ging men over naar het tweede doel, het industriële gebied van Nagasaki. De bom explodeerde 503 m boven de stad en maakte in totaal 65.000 slachtoffers. Na deze 2e atoombom capituleerde Japan. De stad Nagasaki werd na de oorlog weer volledig opgebouwd.

Bezienswaardigheden in Nagasaki

  • Glover Park. Een park met een aantal historische huizen uit de 19e eeuw. Vlakbij Glover Park ligt een buurt met kronkelende straatjes, mooie terrashellingen met restaurantjes.
  • Siebold Memorial Museum. Voormalige arts uit Beieren en werd als arts door de Nederlanders naar deze handelspost gestuurd om informatie te vergaren over dit gesloten land. Hij werd in 1830 uitgewezen vanwege smokkel.
  • Heiwa Koen. In dit Vredespark staat een 9 meter hoog vredesbeeld herinnerend aan de atoombom. Daarnaast staan er ook vele andere oorlogsmonumenten.
  • Huis Ten Bosch. Een Nederlands park in hartje Nagasaki.
  • Atoombom Museum. Een museum wat herinnert aan de atoombom wat het doelwit was voor de Amerikanen, omdat daar vele scheepswerven waren.
  • Kathedraal van Urakami. In dit stadsdeel kwam in 1925 de Kathedraal van Urakami gereed. Het was en is de belangrijkste kerk voor de katholieken in Japan. Met de bom werd de kerk geheel verpulverd. In 1959 is deze weer geheel opgebouwd.
  • Chinatown
  • De 4 Chinese tempels, o.a. een Confucius tempel uit 1893.

japan-nagasaki-tram-straat-stad   japan-nagasaki-bloesem-bloemen   Japan-nagasaki-skyline-gebouwen-nacht.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Nagasaki

De beste reistijd voor Nagasaki, Japan, is in mei en juli t/m november, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en weinig tot middelmatige neerslag.

Algemene informatie over Nagasaki

Valuta
De valuta in Japan is de Japanse Yen.

Haveninformatie
Cruiseschepen in Nagasaki meren aan bij Matsugae Pier, gelegen nabij het centrum – gemakkelijk te voet (10 minuten) afstand van Glover Garden. Port Nagasaki heeft in totaal 10 kades waar cruiseschepen kunnen aanmeren.

Japan-nagasaki-cruise-haven-map   Japan-nagasaki-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Nagasaki. n tegenstelling tot veel andere Japanse steden beschikt Nagasaki niet over een metronetwerk. Wel is er een goed werkend tramnetwerk gelegen in stad, dat al ruim 100 jaar in de stad te vinden is. De meeste interessante gedeelten van Nagasaki zijn met deze tram bereikbaar. Je stapt achterin de tram in en koopt hier bij de conducteur een kaartje. Je kunt voor ongeveer €1,10 een los kaartje kopen of een dagkaart voor ongeveer €4,-. We raden aan om zoveel mogelijk van deze tram gebruik te maken en duurdere opties als de taxi te vermijden.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan