Langkawi

Langkawi is een rustig eiland, behorend tot Maleisië. Langkawi bestaat eigenlijk uit 99 eilanden, maar altijd als er over Langkawi wordt gesproken bedoeld men het hoofdeiland. Op het eiland kan duty-free geshopt worden en het heeft een internationale luchthaven.

Langkawi kenmerkt zich door zijn prachtige zandstranden en blauwe zee. In de omgeving zijn er zat mogelijkheden voor uitstapjes. Vooral voor de natuurliefhebber heeft het eiland een hoop te bieden. Ook is het eiland een oase van rust. Nachtleven is er niet.

Bezienswaardigheden in Langkawi

  • Natuur met prachtige vlinder- en vogelsoorten
  • Koraalrif
  • Pulau Payar, een bounty eiland dat met een bootje te bezoeken is en waar gesnorkeld en gedoken kan worden. In de zee rond Pulau Payar eten kleine babyhaaitjes uit uw handen.
  • Grotten, waarvan de meeste met een bootje bereikbaar zijn
  • De Juweel van Kedah
  • Top van de Machincang berg met de Langkawi Skycab
  • Kilim Karst GeoForest Park
  • Gunung Raya, hoogste piek van het eiland 881m hoog
  • Rijstvelden in Pantai Cenang

Maleisie-langkawi-strand-zee-zonsondergang   Maleisie-langkawi-mangrove-bos   Maleisie-langkawi-strand-zee

Beste tijd voor een cruise naar Langkawi

Als u op zoek bent naar mooi weer op Langkawi dan moet u het eiland tussen januari en maart bezoeken. Dit is de maand waarin de meeste reizigers komen, omdat er de minste regen valt. Eigenlijk begint het hoogseizoen op Langkawi al vanaf eind oktober en het loopt tot door tot in april. September tot oktober is het regenseizoen in Langkawi en dit is de periode die de meeste toeristen graag vermijden. Laat u echter niet afschrikken. Tijdens het regenseizoen regent het slechts 2 uur per dag en deze regen valt meestal in de late namiddag en ‘s nachts.

Algemene informatie over Langkawi

Valuta
De valuta in Maleisië is de Maleisische Ringgit (MYR)

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland Langkawi leggen aan (anker) in Kuah – havenstad aan de zuidoostkust. De haven wordt ook gebruikt door de meeste veerboten vanaf het vasteland van Maleisië of het eiland Penang. Het eiland Langkawi is een belastingvrije zone.

Maleisie-langkawi-cruise-haven-map   Langkawi-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Langkawi. Maleisiërs geven geen fooi en verwachten zelf ook geen fooi. Maleisische obers ontvangen een relatief hoog basissalaris, waardoor het geven van fooi niet noodzakelijk is. Restaurants voegen 10% servicekosten en 5% belasting aan de rekening toe. Het is niet heel waarschijnlijk dat bedienend personeel hier iets van terugziet. Bij goede service laten locals soms kleingeld of een berichtje achter (dit geldt niet voor goedkope restaurants of kraampjes). Het geven van fooi kan zorgen voor een betere service tijdens uw verblijf. Taxichauffeurs, kappers en andere service verleners verwachten geen fooi. Het geven van fooi is dus niet nodig. De enige uitzondering is hotelpersoneel. Het is gebruikelijk om portiers, piccolo’s en roomservice tussen de 2 MYR en 10 MYR fooi te geven.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan