Izmir

Izmir staat bekend om de prachtige tapijten, koper, gouden en zilveren sieraden, specerijen en kleding. Geniet van de sfeer en laat de Turkse koffie niet ontbreken.

Izmir (voorheen Smyrna) is een stad in het westen van Turkije. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Izmir. In 2003 had de stad ongeveer 2.480.00 inwoners en is hiermee de op twee na de grootste stad van Turkije. Izmir ligt aan de Egeïsche Zee, aan de golf van Izmir. Er is een internationale luchthaven en er zijn treinverbindingen naar de grote steden, zoals Istanbul en Denizli.

Op de diverse markten en de bazaar wordt veel namaakkleding van bekende merken verkocht, maar denkt u eraan dat deze artikelen niet ingevoerd mogen worden in Nederland. Bij veel winkels en markten is er de gewoonte af te dingen op de prijs.

Bij een bezoekje aan de stad mag de Turkse koffie niet ontbreken. Ook de ‘baklava’, een zeer zoet gebakje van bladerdeeg met gemalen amandel en honing, of de shiskebab, vlees aan een stokje, mogen niet ontbreken. Voor de liefhebbers is er natuurlijk ook het “Turkish Delight”.

Bezienswaardigheden in Izmir

  • Archeologisch Museum. Dit museum herbergt objecten van de archeologische vondsten in en rondom Izmir.
  • Klokkentoren van Konak
  • Museum van beeldende kunstenaars. Een collectie van hedendaagse Turkse kunstenaars metname uit Izmir.
  • Ataturk Musem. Dit museum laat het leven van de beroemdste Turk van het land zien de zogenaamde “Vader des Vaderlands” of vader aller Turken.
  • Agora. Deze oude Agora is de oude Griekse marktplaats geweest van Smyrna.

Turkije-izmir-zee-boten   Turkije-izmir-toren   Turkije-izmir-zee-strand

Beste tijd voor een cruise naar Izmir

De beste tijd om naar Izmir, Turkije, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Izmir

Valuta
De valuta in Izmir is de Turkse lira.

Haveninformatie
Port Izmir ligt aan een beschutte baai in de Egeïsche Zee (oostelijke Middellandse Zee), aan alle kanten omgeven door bergen. Naast passagiersschepen (veerboten en cruiseschepen) bedient de haven grote containerschepen.
Hoewel het lokale bus systeem goed is, adviseren wij u een taxi te nemen en, indien er geen meter is, heel duidelijk een prijs af te spreken. Diverse chauffeurs spreken van goed tot gebrekkig Engels, maar u kunt ook een Duits sprekende chauffeur tegenkomen.

turkije-izmir-haven-map.png     turkije-izmir-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Het hele land is dus Islamitisch. Mocht u een moskee willen bezoeken, moet u de schoenen uit doen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan