Hvar

De historische stad Hvar is de grootste plaats op het eiland Hvar in de Adriatische Zee. De stad ligt aan de zuidwest kust van het Kroatische eiland. Beschermd door omringende eilanden en gelegen in een cove is Hvar de ideale plek om met uw cruiseschip aan te doen. Het heerlijke klimaat en de prachtige omgeving biedt genoeg mogelijkheden voor watersporten, wandelen of gewoon lekker relaxen bij het helderblauwe water. Het centrum van Hvar biedt veel cultuur en historische gebouwen. Kortom, er is genoeg te beleven nadat uw cruise schip in Hvar is aangemeerd!

Bezienswaardigheden in Hvar

  • Fort Fortica
  • Kathedraal van St. Stephan
  • Het Franciskanen klooster
  • Theater van Hvar, uit 1612
  • De prehistorische grot van Grapčeva
  • Lavendelvelden rondom Velo Grablje

Kroatie-hvar-strand-zee   Kroatie-hvar-zee-kade   Kroatie-hvar-kerk-zee

Beste tijd voor een cruise naar Hvar

De beste reistijd voor Kroatië is van juni t/m september, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en er amper tot weinig neerslag valt.

Algemene informatie over Hvar

Valuta
De valuta in Kroatië is de Kroatische Kuna.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland Hvar meren aan (anker) in Hvar – havenstad aan de zuidwestkust. Omdat de haven niet diep genoeg is om cruiseschepen te herbergen, gaan ze voor anker op open zee en worden hun passagiers vervoerd via de tenderboten van het schip.

Kroatie-hvar-cruise-haven-map   hvar-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor het eiland Hvar. Overdag kunt u een mooie wandeling maken door de ongerepte natuur rondom Hvar, bijvoorbeeld naar een van de baaien. Hier is het heerlijk relaxen aan het strand of genieten van een drankje in een van de restaurants.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan