Hong Kong

Hong Kong is een moderne megastad met zijn vele markten (Tai Pin Shan) en winkelstraten. U kunt heerlijke verse maaltijden eten bij de eetstalletjes op straat. Hong Kong behoort sinds 1997 tot China. Sinds de stad van Britse handen in Chinese handen overging is het aantal wolkenkrabbers en prestigieuze gebouwen gegroeid. De cosmopolische skyline is versterkt. De megastad herbergt ruim zeven miljoen mensen op slechts 1000 km². Het merendeel van de inwoners leeft van de handel.

Bezienswaardigheden in Hong Kong

  • Tai Pin Shan. Dit is één van de oudste wijken op Hong Kong Island. U kunt deze wijk het beste al wandelend bezoeken. Het is een relatief kleine wijk die is uitgegroeid tot een megamarkt. Er zijn kleine restaurantjes, antiekzaakjes, dierenstalletjes en allerlei kleine winkeltjes van vele verschillende soorten artikelen.
  • De stranden Long Ke Wan en Tai Long Sai Wan bevinden zich op ongeveer een uur als u met de bus gaat.
  • Een wandeltocht langs de 7 bijzondere markten van Hong Kong.
  • Chi Linn Nunnery. Dit is een mooi bouwerk in Hong Kong.

China-hong-kong-skyline   China-hong-kong-boot   China-hong-kong-buddha-beeld

Beste tijd voor een cruise naar Hong Kong

De droge periode loopt van november t/m maart en is daarmee de beste periode voor een bezoek aan Hong Kong. In de overige maanden is de kans op neerslag groter.

Algemene informatie over Hong Kong

Valuta
De valuta in Hong Kong is de Chinese Yuan (CNY).

Haveninformatie
De cruisehaven van Hong Kong ligt in de Victoria Harbour en heeft 2 passagiersterminals. De Kai Tak Cruise Terminal werd in juni 2013 ingehuldigd. Door de opening was Hong Kong een van de belangrijkste toeristische knooppunten van Aziatische cruiseschepen. De populariteit van de stad en talrijke (inclusief architectonische) attracties maken het ook een vakantiebestemming van wereldklasse voor binnenlandse en internationale reizigers van alle leeftijden.

china-hong-kong-haven-map.jpg   china-hong-kong-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Creditcards worden over het algemeen overal geaccepteerd. Check de cashprijs, deze kan lager zijn. Veel mensen denken dat in Hong Kong alles veel goedkoper is. Dit is niet altijd waar. Camera’s en andere elektronische artikelen zijn vaak even duur als elders in de wereld. Vergelijk kwaliteit en prijzen voordat u aankopen doet. Onderhandel over de prijs wanneer u besloten heeft een bepaald artikel te kopen. Begin met een bod dat ongeveer 40-50 % lager ligt dan de officiële winkelprijs en onderhandel dan verder. Vraag voor alles wat u koopt een kasbewijs voor het geval u bij de douane wordt aangehouden.

In Hongkong kunt u fantastisch eten, in luxe restaurants maar zeker ook bij de Dai Pai Dongs. De Dai Pai Dongs zijn de eetstalletjes op straat, soms met een enkel tafeltje met stoeltjes. Er worden uitsluitend dagverse ingrediënten gebruikt. In de buurt Lamma vindt u uitsluitend visrestaurants.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan