Guayaquil

Guayaquil is de grootste stad van Ecuador. Toch is het niet de hoofdstad van Ecuador, dat is Quito. Guayaquil ligt ongeveer 250 kilometer zuidwestelijk van die stad, op een afstand van 50 kilometer ten noorden van de Golf van Guayaquil aan de Guayas-rivier.

Het klimaat in Guayaquil is tropisch. Het jaar is verdeeld in een droge tijd (“zomer”) van juli tot december en een natte tijd (“winter”) van januari tot juni. De stad is het centrum van de visserij in Ecuador.

Bezienswaardigheden in Guayaquil

  • San Francisco kerk in het centrum van Guayaquil.
  • De oude wijk ‘Las Peñas’ is het enige deel van de stad waar nog houten huizen staan. Je kunt er een beeld krijgen van het oude, pitoreske en koloniale Guayaquil.

ecuador-Guayaquil-stad-avond-reuzenrad-gebouwen-kust-zee   ecuador-Guayaquil-reptiel   ecuador-Guayaquil-papegaai-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Guayaquil

De beste tijd om naar Guayaquil, Ecuador, te gaan is van mei t/m december.

Algemene informatie over Guayaquil

Valuta
De valuta in Guayaquil is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
De cruiseschepen bieden vervoer naar de Malecon, het noordelijke deel van deze nieuwe boulevard. Hier zijn verschillende pleinen, fonteinen en een speeltuin te vinden.

ecuador-guayaquil-haven-map.png   ecuador-guayaquil-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Om te winkelen kunt u het beste naar het stadscentrum gaan rond de Parque Seminario, Malecon 2000 en Las Penas. De meeste winkels zijn geopend van 10:00-19:00 uur.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan