Eilat

De kustplaats Eilat ligt aan een uitloper van de Rode Zee, de Golf van Akaba, en het oostelijke deel van de Indische Oceaan. Eilat wordt omgeven door bergen en ligt aan de rand van de Arrive- en Sinaïwoestijnen. In Eilat heerst het hele jaar een aangenaam klimaat, waardoor het zeer heldere water altijd lekker warm is. Het is de ideale plek om de rijke onderwaterwereld te ontdekken of het meest noordelijke koraalrif van de wereld te bewonderen. Of misschien wilt u wel snorkelen of duiken met dolfijnen! Als u niet van snorkelen of duiken houdt, kunt u een bezoek brengen aan een onderwater observatieruimte. En natuurlijk behoort relaxen en genieten van de zon aan een van de stranden ook tot de mogelijkheden.

Bezienswaardigheden in Eilat

  • Underwater Observatory Marine Park. Een natuurmuseum en observatieruimte, waar koraal en kleurrijke vissen uit de Rode Zee te bewonderen zijn.
  • Dolphin Reef Eilat. Een strand omgeven met azuurblauw water, waarin dolfijnen hun ’thuis’ hebben gevonden.
  • Botanische tuin Negev woestijn
  • Airodium
  • Salomo’s Pilaren in Nationaal park Timna, een halfuur ten noorden van Eilat

israel-eilat-zee-vissen-zee  israel-eilat-strand-watersport-kustlijn  israel-eilat-desert-woestijn-wandelroute-landschap

Beste tijd voor een cruise naar Eilat

De beste reistijd voor Eilat in Israël is van februari t/m november, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en er geen tot amper neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur in Eilat is 35°C in juli en de laagste is 17°C in januari.

Algemene informatie over Eilat

Valuta
De valuta in Israël is de Israëlische sjekel.

Haveninformatie
De cruisehaven van Eilat wordt voornamelijk bezocht door schepen die varen op routes van de Rode Zee. De cruiseterminal ligt op zeer korte afstand van de stad.

israel-eilat-cruise-haven-map   Eilat-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Eilat. Als u een hele dag of avond vermaakt wilt worden, kunt u een bezoek brengen aan Rafsoda. Dit complex biedt, vanaf het hoogste punt, schitterende uitzichten over de Golf van Akaba, het strand, Eilat en de rode bergen van Edom. Verder herbergt Rafsoda diverse cafés, pubs en restaurants. Maar er zijn ook zonnedekken en zwem- en snorkelfaciliteiten. ’s Avonds is er live Israëlische muziek.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan