Dalian

Dalian, wordt ook wel het Hong Kong van Noord-China genoemd, omdat het een groot handels- en financieel centrum in het noordoosten van Azië is. De stad is niet erg groot en bezienswaardigheden, hotels en winkelcentra zijn niet heel ver uit elkaar gelegen.

U kunt in de binnenstad heel eenvoudig wandeltochten maken. Een taxirit, rond de meest populaire locaties in het centrum, kost ongeveer 20 yuan.

De Chinese geschiedenis wordt ingedeeld naar Keizerlijke dynastieën. De eerste sporen van Chinese cultuur zijn aangetroffen in het stroomgebied van de Gele Rivier. Hier werden eenvoudige schrifttekens, de voorlopers van de Chinese karakters gevonden.

Het hoogtepunt van de Chinese culturele geschiedenis is de Tang- en Sung Dynastie (± 700-1200 n. Chr.) In die tijd werden de belangrijkste uitvindingen gedaan, zoals buskruit, boekdrukkunst, kompas en papiergeld.
Chinees porselein was van een unieke kwaliteit, waarvan men zelfs vandaag de dag niet weet hoe het vervaardigd werd. Ook de Chinese zijde was toen al wereldberoemd.

Bezienswaardigheden in Dalian

  • Binhai Square
  • Zhongshang Square
  • Xinghai Park

china-dalian-gebouwen-skyline-water   china-dalian-gebouw-cultuur   china-dalian-gebouwen-kunst-reuzenrad

Beste tijd voor een cruise naar Dalian

De beste tijd om naar Dalian, China, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Dalian

Valuta
De valuta in Dalian is de Chinese yen.

Haveninformatie
De haven van Dalian heeft 10 ligplaatsen voor het bedienen van passagiersschepen (veerboten en cruises). Regelmatig geplande veerboten bedienen de binnenlandse passagiersschepen naar Shanghai, Weihai (Shandong), Yantai (Shandong), Penglai (Shandong), Tianjin en naar de eilanden Changhai (Gele Zee, ook in de provincie Liaoning). De haven verzorgt ook dagelijks geregelde internationale passagiersschepen naar Incheon (Zuid-Korea).

china-dalian-haven-map.jpg   china-dalian-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Elk jaar in september organiseert Dalian een internationaal Fashion Festival.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan