Corinto

Corinto is een havenstad in het departement Chinandega in Nicaragua (aan de kust van de Stille Oceaan), met ongeveer 19.000 inwoners. De stad is een voormalig spoorwegstation. Leon verspreidt zich langs de Chiquito-rivier en ligt ongeveer 90 km ten noordwesten van Managua (de hoofdstad en grootste stad van het land).

Bezienswaardigheden in Corinto

  • Strand
  • Leon city
  • Iglesia Santo Tomás Apostol

Beste tijd voor een cruise naar Corinto

De beste reistijd voor Corinto in Nicaragua is van januari t/m april, juli en november en december, waarin je een warme of hete temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Corinto is 33°C in februari en de laagste is 30°C in oktober.

Algemene informatie over Corinto

Valuta
De valuta in Corinto, Nicaragua is de Nicaraguaanse córdoba.

Haveninformatie
Corinto is de grootste en enige Pacific vrachthaven van Nicaragua voor commerciële scheepvaart (import/export van goederen). De haven heeft een eigen containerterminal en behandelt schepen die verschillende ladingen vervoeren – TEU-containers, bulk- en vloeistof, voertuigen/auto’s, machines, projectlading, enz. Corinto is ook de belangrijkste haven en de cruisehaven naar Leon City (departement Leon). Schepen meren aan in de haven waar passagiers van boord kunnen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan