Belfast

Belfast ligt aan de monding van de rivier de Lagan aan de zeearm Belfast Lough. Via deze zeearm ligt Belfast in directe verbinding met de Ierse zee. De stad, omringd door de heuvels Black Mountain en Cavehill, heeft een aantal oude gebouwen, waaronder de Queen’s University en de City Hall. Onder de best bewaarde gebouwen zijn twee voormalige banken, Ulster Bank en Northern Bank.

In Belfast ligt het grootste droogdok ter wereld, de grote kranen van de haven kunnen van ver worden gezien. In dit dok werd overigens de beroemde Titanic gebouwd. Andere belangrijke historische industrieën zijn het Ierse linnen en het maken van touw.

Bezienswaardigheden in Belfast 

  • Ulster Folk and Transport Museum met een speciale Titanic tentoonstelling.
  • Odyssey complex met het wetenschaps- en technologiemuseum en een magnifieke sportarena.
  • Langs de Golden Mile vindt u vele clubs en pubs.
  • Het centrum is een voetgangersgebied met alle grote internationale winkels, een sportstadion en een modern theater, The Waterfront Hall.

Ierland-Belfast-cruise-haven-city hall   Ierland-Belfast-Cruise-Haven-Dunluce-Castle   Ierland-Belfast-Cruise-Haven-stad

Beste tijd voor een cruise naar Belfast

De beste tijd om te reizen naar Noord Europa is mei tot en met september.

Algemene informatie over Belfast

Valuta
De valuta in Belfast, Ierland, is de Euro.

Haveninformatie
Port Belfast heeft twee dokken voor cruiseschepen. Stormont Dock (Belfast Harbor) heeft een werflengte van 457 m en ligt ongeveer 5 km ten noorden van het stadscentrum, en wordt gebruikt door grotere liners. Pollock Dock heeft een kadelengte van 177 m en wordt gebruikt voor het aanmeren van kleinere schepen.

De cruiseterminal van Belfast ligt op 3 km van het centrum (richting noordoost) met beschikbare pendelbusdiensten naar Donegall Square North. Het Visit Belfast Welcome Centre biedt alle nodige hulp voor toeristen, inclusief informatie, advies, schemawijzigingen, boekingsdiensten, kassa (speciale evenementen en rondleidingen), cadeauwinkel, bagage achtergelaten, internet.

belfast-portmap   Ierland-Belfast-Cruise-Haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Belfast.
Een absolute must als je in Ierland bent: de pub in en een donkerbruine Guinness drinken (ook al vind je zwaar bier niet lekker). Doe dat bij voorkeur in Bittles Bar, de smalste kroeg van Belfast, naast winkelcentrum Victoria Square.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan