Steeds sportiever op cruisevakantie

Nadat ik, alweer een tijdje geleden, een fietsexcursie heb gedaan tijdens mijn cruise met de Aida Blu, ben ik blij verrast om te zien dat veel meer rederijen fietsexcursies aanbieden. Zoals MSC Cruises aan boord van de MSC Magnifica waar ook een eigen bike corner is gemaakt aan boord waar je informatie kunt krijgen en een reservering kan maken. Op veel schepen zijn er voldoende mountainbikes aanwezig voor de sportieve gasten. Er is namelijk niets leukers dan een stad te bekijken per fiets.  Dit gaat onder zeer goede begeleiding en die weten ook zeer veel van de bestemming. Je krijgt de mogelijkheid om overal te stoppen en het pakket is helemaal  compleet inclusief een veiligheidshelm.

De fietskeuze

Mijn eigen fietsexcursie in Göteborg  was fantastisch. Aida Cruises is een Duitse rederij en de Duitse crew ging uitermate efficiënt te werk. Dit was ook  te merken bij het verstrekken van de mountain bike. Je kreeg eerst een nummer toegewezen en dan ging je van boord en daar stond de fiets klaar met jouw eigen nummer. Dus binnen no-time waren we al op pad. De fietsen (mountainbikes) zijn echt geweldig. Eigenlijk wilde ik er wel één kopen, wat iemand uit mijn groep ook daadwerkelijk gedaan heeft. Sinds kort kun je kiezen uit een Tourfiets, Mountainbike of een Fitnessbike. Dus er is voldoende keuze met voor iedereen een  geschikte fiets.

De tocht

In Göteborg fietsten we vanuit de haven via diverse straatjes naar het Slottsskogen: een prachtig park waar je heerlijk kunt vertoeven. Vervolgens door naar de botanische tuinen, wat ook echt een aanrader is.  Onderweg stopten we vaak  waar de tourleider dan informatie gaf over de stad zelf. Tradgardsforeningen is een plantenkas en rozentuin midden in de stad en prachtig om te zien. Na een paar uur heerlijk hebben rondgereden was het toch echt tijd om te gaan lunchen. En na heerlijk te hebben gegeten vervolgde we onze fietstocht. We fietsen langs de waterkant, waar we uitzicht hadden op de Vinga, het lichthuis van Göteborg. Als laatste fietsten door Lilla Bommen, een leuk deel van de haven waar je schepen kunt bekijken. Het was een heerlijke tocht en daarna weer terug aan boord om maar eens te genieten van het heerlijke eten,  en de geweldige shows. Dat hadden we natuurlijk wel verdiend!

Bekijk snel de AIDA Cruises aanbiedingen op onze website.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan