Silversea Cruises: Verslavende luxe

De Silver Spirit van cruiserederij Silversea wordt gekwalificeerd met 5 sterren en dat is op de kade al merkbaar. Geen rijen met mensen in de cruiseterminal. Serene rust bij de receptiebalie, waar onder het genot van een glas champagne de formaliteiten snel worden geregeld. Voordat u uw glas ook maar geleegd heeft, wordt uw suitesleutel al overhandigd.

De butler brengt u naar uw ruime suite, waarvan maar liefst 80% een balkon heeft. De suite is groot en luxe. Grote walkin closet, marmeren badkamer met bad en grote separate douche. Goed gevulde minibar (bij de prijs inbegrepen!) en last but not least: een persoonlijke butler. Hij kan vrijwel alles voor u regelen; u wenst een bepaald merk whisky in uw minibar? De butler is al onderweg. Excursies boeken, de butler regelt het. Vanavond in het specialiteiten restaurant eten? Uw tafel is gereserveerd. Kleding stomen of strijken, schoenen poetsen?  U raad het al.  Aan het eind van de cruise, kunt u zelfs uw koffer volledig laten in pakken! Er is echter 1 nadeel; u mag de butler niet mee naar huis nemen en dat is heel jammer, want zo’n personal assitant went verdomt snel.

HET CRUISESCHIP DE SILVER SPIRIT

Als mede-eigenaar van CaptainCruise, mocht ik in mei 2017 op inspectiereis aan boord van de SilverSpirit (its a dirty job, but someone has te do it). Eén van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van dit cruiseschip is dat er geen duizenden passagiers aan boord zijn. Dit in tegenstelling tot vrijwel alle anderen cruiseschepen. De SilverSpirit herbergt ‘slechts’ circa 500 passagiers. Dit heeft o.a. als gevolg dat er zeer veel ruimte aan boord is. Heerlijke grote terrassen voor een ontbijt en/of lunch in de zon met wijds uitzicht over zee. Bij de pool ruim voldoende ligbedden, inclusief dikke kussens en grote badlakens.

Voordeel van een kleiner schip is ook dat het kleinere havens kan aandoen en dat de passagiers niet met duizenden tegelijk aan land gaan.  Ook het eten aan boord is een feest. Prachtige gerechten, a la minute bereid. Er zijn diverse restaurants. Het Sushi restaurant is een absolute aanrader (mits je er van houdt natuurlijk). En hoewel heel veel inclusief is aan boord van de Silversea schepen geldt voor dit restaurant een toeslag van 35 euro p.p. Maar ik heb een tip! Tijdens de lunch geldt de toeslag niet. Het is heerlijk rustig en menukaart is exact hetzelfde. Een ander aanrader is het ‘hotstone diner’ op het pooldek. Elke gast krijgt een gloeiend hete steen waarop de steak van uw keuze wordt gegrild. Heerlijk en heel gezellig!

ALL INCLUSIVE BIJ SILVERSEA


Rederij Silversea hanteert een ‘all inclusive’ principe. Geen gedoe met pasjes en handtekeningen. Er is altijd bedienend personeel in de buurt voor een goede espresso, een koel glas Sauvignon Blanc of een heerlijke Gin Tonic. Alle premium merken zijn vanzelfsprekend aan boord. Hebt u echter zeer specifieke wensen ten aanzien van eten of drinken, laat het weten bij boeking. Uw butler zorgt ervoor dat het op de juiste plek komt.  Ook de in de cruisewereld gewraakte fooien zijn inclusief bij Silversea.

Een weekje cruisen aan boord van de Silversea is natuurlijk verre van goedkoop. Een week Middellandse Zee is vanaf € 2500,- boekbaar. Hiervoor hebt u dan wel een grote suite, met groot balkon. Alle culinaire verrassingen, alle dranken en fooien zijn inbegrepen. Voor veel mensen is dit absoluut value for money.

STIJLVOL EN KLASSIEK CRUISEN

Regelmatig kijk je werkelijk je ogen uit aan boord van de Silver Spirit. In het atrium hangen zeer bijzondere kunstwerken, waaronder originele schetsen van o.a. Picasso en Gaudi! Vanzelfsprekend ook te koop. Prijzen vanaf 16.000 euro (!)
Bijzonder is het allemaal zeker. Bij de Silversea is het niet ‘modern of fancy’. Teakhout, marmer, bruin leer, kunst, jazz&blues bar, zijn enkele kernbegrippen die goed bij Silversea passen. Wellicht kan het zijn dat uw eerste indruk daardoor geen wauw belevenis oproept. Geen paniek! De manier waarop u in watten wordt gelegd viert weldra de boventoon. Bovendien is de inrichting stijlvol, van zeer hoogwaardige materialen en het is overal rustig en natuurlijk brandschoon.

Ondanks dat krijgt de SilverSpirit in het najaar van 2017 een geheel nieuw interieur. Het blijft natuurlijk klassiek, maar met iets lichter meubilair. Ook de tapijten, gordijnen en verlichting zullen volledig worden vernieuwd. Hiermee gaat het schip ongetwijfeld tot de beste ter wereld behoren.

Michel Kuijs
CAPTAIN CRUISERegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan