Prettig Duits, cruisen met de AIDAperla

Cruiserederij AIDA is Duits en dat is zeer goed merkbaar aan boord van dit prachtige cruiseschip.  Alles blijkt gründlich in orde te zijn . Duitser zijn zeer vriendelijk, ze vinden het best leuk om Engels te praten en (what’s new) ze lusten graag een biertje!

De Duitse perfectie van AIDA

De cruiserederij AIDA heeft de Duitse grundlichkeit hoog in het vaandel staan. De crew is zeer vriendelijk en hulpvaardig. Alles is goed georganiseerd, heel schoon en inderdaad, alle communicatie aan boord gaat in het Duits. De aankondigingen, de menukaarten, het entertainment, het dagprogramma, alles in het Duits. Echter, tijdens onze inspectiereis in opdracht van CaptainCruise.nl hebben wij het in ieder geval als geen enkel probleem ervaren.

AIDAperla het nieuwste cruiseschip

Het cruiseschip AIDAperla is de nieuwste aanwinst van AIDA. Het cruiseschip is in juni 2017 gedoopt. Dat AIDA Cruises een dynamisch bedrijf is, blijkt wel uit het feit dat de opvolger van de Perla al in aanbouw is. Dit schip dat volgens verwachting in september 2018 van stapel loopt, zal de AIDAnova gaan heten.

Aan boord van AIDAperla val je van de ene verbazing in de andere. Gezellige promenade-restaurants, een ontzettend grote fitness en sportafdeling. Een heus Brauhaus met Biergarten. Het bier wordt zelfs aan boord gebrouwen met gefilterd zeewater! Wat ons het meeste is opgevallen is dat de verschillende secties aan boord niet gescheiden worden door deuren en/of wanden. Maak een wandeling op dek 7 dan verandert de wereld om je heen ongemerkt van de French Kiss Brasserie in de Hemmingway lounge. Vervolgens passeer je een enorm atrium, waarin het theater is opgenomen. Even later loop je ongemerkt door winkels en vervolgens sta je midden in een enorm fitnesscentrum. Dit alles zonder dat je een deurklink in je handen hebt gehad!

De uitstraling van de AIDAperla is aangenaam modern. Frisse kleuren maar toch ingetogen. Het schip herbergt diverse verrassende elementen. Zoals de indoor Beachclub, overkapt met UV doorlatend kunststof. Hierdoor bent u niet afhankelijk van de buitentemperatuur. Op het activiteitendek kunt u genieten van spanning en snelheid. Schiet door supersnelle waterglijbanen, trotseer de hoogtes van de klimmuur of probeer het touwladder parcours te bedwingen. Als dit alles een tikkeltje te wild is, kunt altijd nog genieten van Live Sports op het mega Led scherm. Extra leuk als er gevoetbald wordt!

De hutten aan boord van de AIDAperla

Op comfortabele hutten is volgens ons niets mis mee. Vrijwel iedereen weet inmiddels dat hutten aan boord van een cruiseschip kleiner zijn dat de gemiddelde hotelkamer. Echter door  de uitgekiende indeling, met o.a. ruimte onder het bed voor koffers, tassen en andere grote spullen en slimme kastruimte, is het er prima toeven. Heerlijke bedden, een behoorlijke flatscreen en een geinig koelkastje. De ingetogen spiegels versterken het ruimtelijke gevoel.

Een hut met een balkon is altijd een aanrader. Je bent verzekerd van grote ramen, dus veel daglicht in de hut. Heerlijk even rustig zitten op je eigen balkon geeft een gevoel van vrijheid en rijkdom en wat dacht je van ’s nachts slapen met de balkondeur open. Het ruisen van de zee en de schone lucht garanderen een fantastische nachtrust. De balkonhutten zijn tevens voorzien van handige inloopkasten. Kortom. gun jezelf een balkonhut, het is de meerprijs ALTIJD waard!

Laat u overtuigen door AIDA

Een cruise met de AIDAperla zou iedere Nederlandse cruiseliefhebber een keer moeten proberen. Een week langs prachtige steden aan de Middellandse Zee is boekbaar vanaf 400 euro. Tijdens het heerlijke en overvloedige eten is goede huiswijn en bier (aan boord gebrouwen!) inclusief in de buffetrestaurants, alsmede mineraalwater en frisdranken. Ook de veel besproken ‘verplichte fooien’ zijn bij AIDA inbegrepen. Dit scheelt al snel zo’n 75 euro per persoon voor een weekcruise.

Voor alleenreizenden en/of personen tussen de 18 en 24 jaar zijn de speciale tarieven. Deze zijn afhankelijk van de bezettingsgraad van de betreffende afvaart. Captain Cruise berekent deze aantrekkelijke tarieven graag voor u. Meer weten? Neem contact met ons op via 088-5018501 of info@captaincruise.nl.

Tot slot: Heel leuk voor ons Nederlanders: aan boord kunt u een fietsexcursie reserveren om de havensteden zoals Barcelona, Palma en Marseille per fiets te ontdekken, samen met professionele AIDA fietsgids.  Wij hebben ons helemaal thuis gevoeld!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan