Hoe Duits is AIDA Cruises?

Vraag jij je af hoe Duits AIDA cruises werkelijk zijn? Nou, Duits in alle vormen. In taal: door de luidspreker, de taal van het dagprogramma, en de dag begint met overal een ‘Gutentag’. Maar ook in kwaliteit. Ik werd echt blij verrast door de AIDASol waar ik vorige zomer aan boord stapte. Het verbaasde me dat de AIDASol er van buiten uitzag als ieder ander cruiseschip maar dat je binnen een totaal andere ervaring krijgt. Het schip doet niet aan een traditioneel cruiseschip denken maar heeft echt een eigen identiteit met zeer vrolijke kleuren, met veel open ruimtes (bijvoorbeeld leuke houten bruggetje naar de fitnesszaal), waardoor het ook open en licht aanvoelt.

Tiroler feest

De bierbrouwerij met de lange tafels brengt natuurlijk ook de Duitse sfeer naar boven. Tijdens de cruise werd in een grote lounge ook een speciaal Tiroler feest gehouden –  erg grappig, en zeer feestelijk. Dus ja, het Duits komt overal in terug. Ik moet zeggen dat ik dat absoluut niet als een nadeel heb ervaren. De Duitse passagiers zijn over het algemeen fijne medereizigers en, naar mijn mening, een stuk rustiger dan de Italiaanse en Amerikaanse passagiers. Ook erg fijn: niets werd in vijf talen omgeroepen wat bij sommige rederijen wel het geval kan zijn. Alles dus alleen maar in het Duits.

De maaltijden

Kwaliteit vind je ook terug in de maaltijden. Alle maaltijden zijn in buffetvorm, dus ook ’s avonds. Er is een keuze uit drie verschillende buffetrestaurants, en deze zien er gezellig en zeer verzorgd uit. Ik vond de kwaliteit van de buffetten zeer goed. Wel vond ik het aangenaam in die week twee keer gebruik te maken van een specialiteitenrestaurant (wel a la carte), zodat je nog meer afwisseling hebt.

Clubcruisen met AIDA

Het Duitse Clubcruisen met AIDA heeft nog een voordeel: het is op basis van semi-all inclusive. Tafelwijn, bier, fris en water zijn reeds inbegrepen bij de maaltijden – en de fooien zijn inclusief. De prijzen aan boord zeer goed te noemen, voor een biertje wordt ongeveer € 3 gerekend en voor een wijntje € 5, zonder verdere service toeslag. Ik denk zelfs de laagste tarieven in de cruisewereld.

Sportieve cruises

Ook de sportieve mens wordt helemaal blij van deze cruiserederij. AIDA biedt een uitgebreid lesprogramma in de fitnesszaal (denk aan spinning, yoga, etc.), maar ook buiten draagt AIDA dit uit met eigen fiets- en golfexcursies. Niet per se Duits, maar wel zeker het vermelden waard. Ook anders dan anders: de discotheek werd druk bezocht! Waar je op andere schepen vaak lege discotheken (of half gevulde) aantreft, kun je bij AIDA echt uit je dak gaan! Die Duitsers kunnen feesten hoor. En een laatste detail: geen formele avonden aan boord – dus smokings, pakken, galajurken, cocktailjurken, je kunt het allemaal thuis laten. Net zo makkelijk!

Bekijk snel de AIDA Cruises op onze website.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan