Whittier

Whittier is gelegen in een fjord en de toegangspoort tot Anchorage. Whittier staat bekend om de diverse gletsjers en prachtige natuurgebieden met wilde dieren zoals berggeiten, adelaars en in zee vele walvissen. De gemiddelde zomertemperatuur is 13 graden Celcius. De jachthaven is ook bereikbaar voor grotere schepen.

Whittier is een kleine gemeenschap in de wildernis, tot het jaar 2000 was het zelfs niet via de weg bereikbaar. Een merkwaardig stukje spoor ligt er tussen Portage en de haven Whittier, aansluitend op de hoofdlijn Seward – Anchorage. Van en naar de haven Whittier, aan de Prince William Sound moet je met je auto de volgende 19 km op de trein, met de fantastische naam : ‘Glacier Express’. Dit vanaf het station Portage, aan de ‘Sterling Highway’. Een ‘portage’ werd in de pionierstijd, toen alles per kano over de rivieren ging, een overzetplaats genoemd. Hier konden kano’s van de ene stroom of vanuit een meer naar het andere vaarwater overgedragen worden. Ook bij stroomversnellingen of ondiepten bestond zo’n portage.

Bezienswaardigheden in Whittier

  • Een boottocht door de Prince William Sound, een zeestraat met diepe fjorden en hoge Chugach Mountains. In deze zeestraat zijn een heleboel adelaars, otters, zeehonden, zeeleeuwen en soms walvissen te zien.
  • Er zijn diverse wandelroutes die u kunt volgen. Zo is er de Portage Pass Trail van 2,5km. Tijdens deze route zijn er mooie uitzichten op de Portage Glacier, Passage Canal en de omringende bergen en gletsjers. Ook is er de Shotgun Cove Trail, die iets langer is dan 1km. Deze route lijdt naar First Salmon Run Picnic lijdt, waar in de zomer grote zalmen voorbij zwemmen. Daarnaast is er de Horse Tail Falls, die een lange waterval als bestemming heeft.
  • In het Prince William Sound Museum leer je over vroege ontdekkingsreizen, geschiedenis en ontwikkeling van de militaire basis en de Great Alaska Earthquake van 1964.
  • Anton Anderson Memorial Tunnel verbindt Whittier en Prince William Sound met de Seward Highway.

alaska-whittier-railroad-trein   alaska-whittier-landschap-waterval   alaska-whittier-natuur-landschap-bergen

Beste tijd voor een cruise naar Whittier

De beste tijd om naar Whittier te gaan, is van juni t/m augustus. In deze periode is er een zeer koude temperatuur, maar wel weinig neerslag. Gemiddeld ligt de temperatuur dan tussen de 12 en -6 Graden Celsius.

Algemene informatie over Whittier

Valuta
De valuta in Whittier, Canada, is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
De haven van Whittier is populair als thuishaven, vanwege het brede scala aan excursies aan wal en rondleidingen die vanaf hier starten. De cruiseterminal bevindt zich bij de ingang van Passage Canal in Prince William Sound.

Alaska-Whittier-Plattegrond   alaska-whittier-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Portage Lake Glacier: neem de Whittier Access Tunnel om de gletsjer en het Begich Boggs Visitor Centre te bereiken. Daar vindt u interpretatieve displays en leert u veel over het arctische landschap, de gletsjers, de arctische fauna en de gletsjermeren.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan