Suezkanaal

Het Suezkanaal is 193 kilometer lang. Het kanaal is geopend in 1869. Voor de scheepvaart was dit een grote uitkomst. Schepen tussen de Atlantische oceaan en Indische oceaan moesten om Afrika heen varen. Met de komst van het Suezkanaal was dat niet meer nodig. Het kanaal is voor een tijd gesloten geweest van 1967 tot 1975. Soms komen grote vrachtschepen vast te liggen in het kanaal door de ferme wind die er kan ontstaan. Het verbindt Port Said aan de Middellandse Zee en Suez aan de Rode Zee en begrenst het schiereiland Sinaï, dat ten oosten ervan ligt. Het is tevens de scheiding tussen Afrika en Azië.

Het Suezkanaal heeft geen sluizen, omdat er geen hoogte verschil is. Het kanaal bestaat uit een noordelijk en zuidelijk deel. Er zijn verschillende passeermogelijkheden en aanlegplaatsen voor schepen. Ieder jaar gaan er ongeveer 17.000 schepen door het kanaal. Een tocht door het kanaal duurt 11 tot 16 uur.

Bezienswaardigheden in het Suezkanaal

  • Cruisen door Egypte
  • Verschillende steden
  • Bittermeren

   

Beste tijd voor een cruise door Suezkanaal

De beste reistijd Suezkanaal is het hele jaar door, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en geen tot amper neerslag.

Algemene informatie over het Suezkanaal

Haveninformatie
Cruiseschepen varen door het kanaal maar leggen hier niet aan.

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan