Isla Plaza Sur (Isla Santa Cruz)

South Plaza Island (officieel Isla Plaza Sur) ligt voor de oostkust van het eiland Santa Cruz, in de archipel van de Galapagos-eilanden. Het heeft een oppervlakte van 0,13 km2 en het hoogste punt ligt 23 m boven zeeniveau Het eiland werd gevormd door lava die uit de oceaanbodem omhoog stroomde. Ondanks zijn kleine formaat herbergt het eiland talloze soorten en staat het bekend om zijn flora. Daarom is South Plaza erg populair bij bezoekers. Op de steile oevers is het mogelijk een groot aantal vogels te zien, zoals nestelende zwaluwstaartmeeuwen of roodsnavelkeerkringvogels. Maar bovenal genieten van het unieke uitzicht vanaf de top of een wandeling langs de voet van de klif is een plezierige ervaring. Heel aantrekkelijk zijn de cactusvijgencactusbomen (Opuntia echios). De grote kolonie Galapagos-landleguanen is een ander interessant kenmerk van South Plaza. Afhankelijk van het seizoen kan de Sesuvium-grondvegetatie van kleur veranderen van oranje en paars tijdens het droge seizoen tot intens groen tijdens het regenseizoen.

Bezienswaardigheden in Isla Plaza Sur

  • Bijzondere flora
  • Mooie natuur
  • Cactusvijgencactusbomen

Beste tijd voor een cruise naar Isla Plaza Sur

De beste reistijd voor Isla Plaza Sur is het hele jaar door, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Isla Plaza Sur is 27°C in februari en de laagste is 22°C in augustus. De watertemperatuur ligt tussen 25°C en 32°C.

Algemene informatie over Isla Plaza Sur

Valuta
De valuta in Isla Plaza Sur, Galapagos is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Isla Plaza Sur leggen aan (anker) in Puerto Ayora – havenstad aan de zuidkust van het eiland Santa Cruz.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan