Cruise naar Acapulco

Acapulco, voormalig vissersdorp ligt fotogeniek genesteld onder en tussen een aantal heuvels aan de brede Bahia de Acapulco. Het is een oord met bijzondere flair. De beroemdste, grootste en op Cancun na tevens drukst bezochte badplaats van Mexico is Acapulco (voluit: Acapulco de Juárez).

De stad telt 1,2 miljoen inwoners en ligt in de deelstaat Guerrero. De stad telt elf kilometer strand, talloze trendy nachtclubs en discotheken. Acapulco, een gerenommeerde ontmoetingsplek voor de beau monde uit de Oude en Nieuwe Wereld.

Acapulco heeft iets van zijn exclusieve imago verloren, al zijn de hotels en uitgaansgelegenheden er nog altijd vrij prijzig. Toch kent dit luxe oord een schaduwkant: meteen achter de elegante strandpromenade, de Avenida Costera Miguel Alemán (kortweg La Costera genaamd) begint het ‘aardse’ Acapulco bestaande uit verkeersdrukte, bedelaars, straatverkopers en allerlei fabrieken, kantoren en werkplaatsen.

Acapulco bezit zelfs nog een derde gezicht, dat de naam Acapulco Tradicional draagt. Deze ‘oude wijk’, rond de plaatselijke zócalo, stelt echter danig teleur, want behalve een kerk, een Spaans fort plus enkele anonieme koloniale panden is er weinig bijzonders te zien.

Bezienswaardigheden in Acapulco

 • Soledad. Deze 20ste eeuwse kerk bevindt zich in Acapulco Tradicional aan de zócalo.
 • Fuerte San Diego
 • Parque Papagayo. Een park met veel groen, een kleine kermis, een kabelbaantje, een papegaaienhuis, een vijver en een miniatuurtracé.
 • Mercado de Artesanias. Markt met kunstnijverheidsproducten
 • CICI-complex. Dit is een waterpretpark met een golfslagbad, een zwembad met een reusachtige glijbaan en een dolfinarium; aan de Playa Icacos.
 • Rond Acapulco liggen diverse badplaatsjes met minder volk, maar met net zulke exotische stranden. De hele kuststrook van Guerrero ten zuiden van Acapulco staat bekend onder de naam Costa Chica en wordt maar mondjesmaat door buitenlandse toeristen bezocht.
 • De mooiste stranden vindt u bij de dorpen Punta Maldonada en San Nicolás, aan de grens met Oaxaca.
 • Laguna Coyuca. U kunt een boottocht maken door deze lagune, door een ongerept mangrovelandschap vol watervogels. In het heldere water spartelen vissen.
 • De meeste toeristen in Acapulco komen uitsluitend voor het mondaine strand- en nachtleven.
 • Playa Condesa (‘beautiful young people’, muziek, watersporten, wilde golven)
 • Playa Honda en Playa Larga trekken het nodige volk.
  Van Playa Caleta vertrekt vrijwel non-stop een bootje (glasbodemboten) naar het voor de kust gesitueerde Isla Roqueta, een eilandje met rustige stranden, wandelpaden en een kleine zoo.
 • Playa Angosta: hier liggen de beroemde rotsen van La Quebrada, waar vier keer per dag moedige clavadistas van 30 à 40 meter hoogte in de ter plaatse slechts 4 meter diepe zee duiken. Na zonsondergang springen de clavadistas met brandende fakkels naar beneden, opdat het publiek hen goed kan zien.

Mexico-Acapulco-Stad-vlaggen-gebouw   Mexico-Acapulco-Stad-fontein   Mexico-Acapulco-Stad-uitzicht-strand

Beste tijd voor een cruise naar Acapulco

De beste tijd van het jaar om Acapulco, in Mexico te bezoeken, is van december t/m maart.

Algemene informatie over Acapulco

Valuta
De valuta van Acapulco is de Mexicaanse peso.

Haveninformatie
Acapulco is een grote havenstad en de leuke hoofdstad en grootste badplaats in de Stille Oceaan van Mexico. Als bestemming biedt het fantastisch weer met gemiddeld 360 dagen zon per jaar en fantastische stranden. Het stedelijk gebied van de stad is ongeveer 85 km2 (33 mi 2), en de bevolking – ongeveer 700.000 (metro meer dan 800.000).

mexico-Acapulco-haven-map.jpg       mexico-Acapulco-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Let bij de standen op, hoe noordelijker des te heviger de golfslag- let op de waarschuwingsvlaggen!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan