Fietsen tijdens uw cruisevakantie

De sportieve cruiseliefhebbers weten al dat er mooie fitnesszalen zijn aan boord van cruiseschepen. Ook worden er leuke groepslessen verzorgd zoals spinning, yoga en pilates. Maar wat u misschien nog niet weet, is dat sommige cruiselines ook prachtige fietsexcursies verzorgen, zoals AIDA Cruises.

Er is niets leukers dan een stad te bekijken per fiets. Dit gaat onder goede begeleiding en de fietsgidsen weten ook zeer veel van de bestemming. U krijgt de mogelijkheid om overal te stoppen en het pakket is helemaal compleet inclusief een veiligheidshelm.

Bike-balie aan boord

Mijn eerste fietsexcursie was met de AIDABlu vanuit Göteborg. Aan boord van het cruiseschip is er een speciale bikebalie waar u de fietsexcursies kunt reserveren. Uiteraard kan dit ook van tevoren online via de website van de rederij. De Duitse crew van AIDA Cruises gaat zeer efficiënt te werk. Dit ook te merken bij het verstrekken van de mountainbike. Ik kreeg een nummer toegewezen en ging daarna van boord. Daar stond de fiets al klaar met mijn eigen nummer. Dus binnen no-time waren we al op pad.

De fietskeuze

De fietsen van AIDA Cruises zijn echt geweldig. Eigenlijk wilde ik er wel één kopen, wat iemand uit mijn groep ook daadwerkelijk gedaan heeft. Sinds kort kan men kiezen uit een toerfiets, mountainbike of een fitnessbike (crossbike). Dus er is voldoende keuze met voor iedereen een geschikte fiets.

Fietsen voor iedereen

In Göteborg fietsten we vanuit de haven via diverse straatjes naar het Slottsskogen: een prachtig park waar u heerlijk kunt vertoeven. Vervolgens door naar de botanische tuinen, wat ook echt een aanrader is. Onderweg stopten we vaak waar de fietsgids ons informatie gaf over de stad zelf. De fietstour was door deze regelmatige stops voor jong en oud goed te doen.

Genieten in Göteborg

Na een paar uur heerlijk te hebben rondgereden was het toch echt tijd om te gaan lunchen. Helemaal opgeladen vervolgden we daarna onze fietstocht. We fietsten langs de waterkant, waar we uitzicht hadden op de Vinga, het lichthuis van Göteborg. Als laatste fietsten we door Lilla Bommen, een leuk deel van de haven waar je prachtige schepen kunt bekijken. Het was een heerlijke tocht! Daarna weer terug aan boord om maar eens te genieten van heerlijke maaltijden, en de geweldige shows. Dat hadden we natuurlijk wel verdiend!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan