Excursie overzicht Charles Dickens 21-27 oktober 2021

Voor de oktober Riviercruise van Charles Dickens kunt u vanaf heden een excursiepakket bijboeken. U kunt de excursies los boeken of u kunt het totale pakket in één keer tegen een gereduceerd tarief boeken. Hieronder kunt u meer informatie over de excursies vinden.

Dag Excursie Prijs Basic Pakket Compleet Pakket
2 Rüdesheim – mini-trein door wijngaarden en het Musikkabinett €36 + +
2 Koblenz – wandeltocht €25 +
3 Cochem – Reichsburg kasteel €30 + +
4 Keulen – wandeltocht €30 + +
5 Nijmegen – wandeltocht €28 +
6 Amsterdam – boottocht langs de grachten €30 + +
6 Amsterdam naar Hoorn – bus- en wandeltocht €50 +
Totale prijs €126 €229
Gereduceerd pakket prijs €121 €224

Dag 2 Rüdesheim – Wijngaarden Express en het Musikkabinettüd

 

Duitsland-Rüdesheim-rivier

Muziek en wijngaarden, wat een heerlijke manier om de dag te starten! De mini-trein richting het hart van Rüdesheim vertrekt direct vanaf het schip en reist dwars door de vele wijngaarden van de streek. In Rüdesheim bezoekt u de beroemde mechanische muziekkast. Geniet en luister naar maar liefst 350 zelf bespelende muziekinstrumenten uit de Duitse geschiedenis. Na het bezoek heeft u nog alle tijd om de charmante stad te ontdekken, voordat u terugkeert naar het schip.

Dag 2 Koblenz – wandeltocht

 

Koblenz-Frienship-Cruises

Ervaar één van de mooiste steden in Duitsland met meer dan 2000 jaar geschiedenis, tijdens een begeleide wandeltocht. De strategische locatie van de stad, door de samenvloeiing van de Rijn en Moezel rivier was de reden van de Romeinen om zich hier te vestigen. Zij noemde de stad Confluentes. In 1926 veranderde de naam naar de meer Duitse spelling Koblenz. De romantische straten van Koblenz tonen een verscheidenheid aan beroemde verhalen gevormd door de vele tradities. Geniet van de hoogtepunten zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Sint Castor Basiliek. Ontdek de pittoreske pleintjes en het indrukwekkende monument van keizer Wilhelm I. Bezoek Fort Ehrenbreitstein wat uitreikt boven de rivieren door middel van de kabelbaan.

 

Duur: Ca. 2,5 uur
Tijd: 09:00 – 11:30 uur
Prijs: €36,- per persoon

 

Duur: Ca. 1,5 uur
Tijd: 16:45-18:15 uur
Prijs: €25,- per persoon

 

Dag 3 Cochem – Reichsburg kasteel

 

Nicko-Moezel-Cochem-Riviercruise

De contouren van het adembenemend neogotisch kasteel stijgt meer dan 100 meter boven de rivier de Moezel uit en zorgen voor een prachtig uitzicht over de hele gehele omgeving en vallei. Een minibus brengt u naar de heuveltop waar u het prachtig gerenoveerde kasteel Reichsburg kan bezoeken. Een rondleiding neemt u mee door de verschillende kasteelkamers die allemaal een eigen verhaal vertellen en uniek zijn ingericht. Op de terugweg kunt u zelf bepalen of u liever het mooie centrum van Cochem op eigen gelegenheid bezoekt, of teruggaat naar het schip.

Dag 4 Keulen – wandeltocht

 

Friendship Cruises-Keulen

Hoewel Keulen modern aanvoelt, kent het een rijke geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat. De Romeinse ruïnes zijn dan ook verspreid door heel de stad. Breng een bezoek aan de Romeinse poort die vroeger deel uitmaakte van de middeleeuwse stadsmuren. Uw gids zal u veel vertellen over de  verschillende culturele en historische bezienswaardigheden van Keulen. Waaronder de St. Martins Kerk en het historisch stadshuis.
De tour eindigt bij de indrukwekkende Dom, de grootste gotische kathedraal in Noord-Europa.De rest van de ochtend kunt u vrij besteden in de stad om vervolgens geleidelijk weer terug naar het schip te gaan.

Duur: Ca. 2 uur
Tijd: 14:30-16:30 uur
Prijs: €30,- per persoon

 

Duur: Ca. 2 uur
Tijd: 09:00-11:00 uur
Prijs: €30,- per persoon

 

 

Dag 5 Nijmegen- wandeltocht

 

Nederland-nijmegen-plein

De rijke geschiedenis van Nijmegen brengt u 2000 jaar terug in de tijd, toen de Romeinen zich vestigden in de stad. Een paar eeuwen na de eerste vestiging in Nijmegen bouwden Karel de Grote de Valkhof. Dit paleis werd één van de belangrijkste plaatsen van zijn rijk. Dit kwam vooral door de strategische ligging boven op de top van een heuvel met uitzicht op de rivier de Waal. Tijdens de tweede wereldoorlog werd een groot deel van het stadscentrum vernietigd door de vele
bombardementen. Mede door de geslaagde reconstructies
heeft Nijmegen zijn charmante en levendige karakter weten te behouden. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en cultuur, en geniet van de verhalen van de lokale gids.

Dag 6 Amsterdam – boottocht langs de grachten

 

Nederland-amsterdam-kanaal

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland wordt ook wel het ‘Venetië’ van het noorden genoemd. Het is de thuisbasis van talloze grachten en heeft meer dan 1000 bruggen. Ontdek de grachten door middel van een rondvaart, die je de typische architectuur van de grachtenpanden zal laten zien. Elk grachtenpand uit de 17e en 18e eeuw is anders in karakter door het gebruik van verschillende kleuren, vormen en metselwerk. Deze kenmerken waren vroeger het enige identificatienummer tot Napoleon het genummerde huisvestingssysteem introduceerde.

 

Duur: Ca. 2 uur
Tijd: 09:00-11:00 uur
Prijs: 28,- per persoon

 

Duur: 1,5 uur 
Tijd: 09:00-10:30 uur
Prijs: €30,- per persoon

 

Dag 6 Amsterdam naar Hoorn – bus- en wandeltocht

 

Nederland-hoorn-haven Vanuit Amsterdam vertrekt u per bus naar de prachtige havenstad Hoorn. In Hoorn kunt u de rijke geschiedenis ontdekken van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Dat prachtige schepen stuurden om handel te drijven met Aziatische landen tijdens de 17e en 18e eeuw. De geschiedenis van de stad is niet alleen te zien in het oude stadscentrum, maar ook in de haven en omliggende gebieden. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. De zeilen zijn gehesen, het dek geschrobd en je kunt bijna de kruiden nog ruiken die de Hollanders meenamen uit het Verre Oosten. Geniet van een wandeltocht met een lokale gids in Hoorn, gevolgd door vrije tijd om vervolgens terug te gaan naar het schip in Amsterdam.

 

Houd rekening met:

 

  • Het excursieprogramma kan worden gewijzigd.
  • Betalen kan aan boord met creditcard en contant geld.
  • Om het excursie programma door te laten gaan, heeft het programma minimaal 20 deelnemers per excursie nodig, en kan onderworpen zijn aan een mogelijk maximum aantal deelnemers per excursie.
  • Bij beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feestdagen etc. hebben wij het recht om de volgorde van de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen kan een gepland bezoek worden afgelast door invloeden van buitenaf, zoals overmacht.
  • Excursies worden georganiseerd en gefactureerd door Cruise Commerce namens de rederij.
  • Een uitgebreide reisverzekering voor passagiers wordt aanbevolen.

Duur: 4 uur
Tijd: 14:00-18:00 uur
Prijs: €50,- per persoonRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan