Galapagos

De Galapagos eilanden zijn één van de meest intrigerende en hoogst beschermde plaatsen op de wereld. De eilanden, die door Charles Darwin ontdekt zijn, staan al bijna 2 eeuwen boven aan de lijst met hun prachtige en unieke fauna bij veel reizigers.

 

De beste tijd om te cruisen

De schepen varen het gehele jaar rond naar de Galapagos eilanden. Van januari tot mei is het “natte” seizoen, de meeste dagen valt er lichte regen, maar daarin tegen zijn er wel warme temperaturen die stijgen naar de 25 graden.

Van mei tot december is het “droge” seizoen. De temperaturen zijn dan wel lager en liggen dan rond de 16 graden.

 

Galapagos-north-seymour-zee-eiland

 

Galapagos-Eilanden-Baltra-cruise-haven-zeeleeuw

 

Wat u niet mag missen

Waar u ook komt, u mag verwachten vele diersoorten te zien. U vind hier zeeleeuwen, schildpadden, roze leguanen, die alleen te zien zijn op de Galapagos eilanden. De eilanden hebben prachtige vulkanen en sommige barsten er nog uit.

De Galapagos eilanden zijn een unieke geweldige bestemming voor dier en natuurliefhebbers. Ook voor reizigers die avontuurlijk zijn en houden van snorkelen, wandelen, fietsen en kajakken. Doordat er alleen kleine schepen varen bent u één met de natuur! Op verschillende plekken gaat het schip voor anker en kunt u zo het water in duiken. U zult unieke ervaringen opdoen, een reis om nooit meer te vergeten!

Populaire havens

  • San Cristobal
    Dit eiland is één van de oudste eilanden in de Galapagos. Daarmee is het ook één van de ontwikkelde eilanden. Het heeft een overvloed aan dieren. Breng een bezoek aan Lagoon El Junco, waar u een geweldig uitzicht heeft. Tevens zijn hier veel verschillende lokale vogels te spotten.
  • Bartolomé
    Wanneer we praten over Bartolomé hebben we het over witte zandstranden. Hier vinden we de vriendelijke Galapagos- pinguïns. Hier kunt u ook snorkelen met verschillende zeedieren, zoals rif haaien, roggen en andere tropische vissen.
  • Isabela
    Dit is het grootste eiland van de Galapagos eilanden, maar ook het jongste eiland. Dit eiland is geschikt voor afgelegen duiktochten. Er zijn veel diersoorten te vinden zowel in de oceaan als op het land. Het eiland is het thuis van de landschildpadden. Hier vind u ook het Tortoise Breeding Centre.

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan