Bespaar geld aan boord van een cruiseschip: 7 tips

Met deze handige tips bespaar je veel geld aan boord van een cruiseschip!

1. Package deals voor drankjes

Veel cruiselines bieden zogenaamde ‘drankpakketten’. Vraag er naar aan het begin van uw cruise (indien het niet spontaan wordt aangeboden) en maak voor u zelf een rekensommetje. Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean Cruise LinesMSC Cruises zijn voorbeelden van rederijen met interessante drankjespakketten.

2. Havensteden: trek er zelf op uit!

De excursies die door cruiseline worden georganiseerd zijn vaak ongelooflijk duur. Met een beetje voorbereiding zijn havensteden prima zelf te ontdekken. Taxi’s vlakbij het schip hanteren vaak duurdere tarieven dan de taxi’s die een paar honderd meter verderop staan. Captain Cruise geeft overigens bij boeking hele leuke insider tips over de havensteden.

3. Heerlijk Lunchen aan boord

Ook als het schip ligt aangemeerd in een haven is de lunch vanzelfsprekend ook inbegrepen. Dus indien u een havenstad heerlijk zelf aan het ontdekken bent en u bent niet te ver verwijderd van het cruiseschip, ga dan weer aan boord om te lunchen. Vaak nog veel lekkerder ook!

4. W​iF​i slecht geregeld aan boord van cruiseschepen

Voor WiFi gebruik moet u aan boord meestal een kaartje met code kopen. De tarieven zijn buitensporig duur, tot wel 50 dollar per uur. Beperk internet gebruik daarom tot in de havensteden. In veel koffietentjes is WiFi vaak gratis is. Als het schip in de haven ligt is er soms al een mogelijkheid om een gratis WiFi signaal op te pikken.

5. Spa en Wellness behandelingen

Op veel cruiseschepen wordt voor wellness behandelingen en massages met ‘daluren’ gerekend. Aangezien de tarieven voor Spa behandelingen meestal gelijk staan gelijk aan 5 sterren hotels is dit een interessante optie. Op havendagen en de eerste dag van de cruise, kunnen tarieven soms tot 30% dalen!

6. De Scheepsfotograaf

Op de loopplank of in de dinerzaal maakt een professionele fotograaf mooie foto’s van u, maar in onze ogen zijn de foto’s veel te duur. Neem gewoon zelf een camera mee en vraag een medepassagier een foto te maken van uw reisgezelschap. Vaak zijn de foto’s nog spontaner ook.

7. Extra fooi is niet nodig

Bij vrijwel alle cruiserederijen wordt ‘verplichte fooi’ bijgeschreven op uw boordrekening. Vaak is dit rond de 10 euro per persoon per dag. Het is daarom onnodig om die aardige kelner en/of hutsteward een fooi te geven tijdens uw cruise.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan