Actieve cruises

Cruisen voor ouderen? Zeker niet! Van klimmen tot karten, alles kan

 

 

Mocht je nog denken dat cruises alleen geschikt zijn voor “oudere” mensen, dan moeten we je teleurstellen! Dat is grootse onzin! Cruisen is voor iedereen, jong, oud, single of familie! Het is geen bejaardenclub; het is één en al dynamiek. En zijn cruises alleen voor “luie” vakantiegangers? Ook dit vooroordeel klopt niet! Je kunt op de meeste cruiseschepen klimmen, balsporten doen, zwemmen, fitnessen en op 100 andere wijzen actief zijn!

Er zijn zelfs schepen met een Flowrider aan boord. Dit is een permanente, kunstmatige golf van circa twee meter hoog waarop je kunt surfen of bodyboarden. In de FlowRider wordt het water met gemiddeld 50 kilometer per uur rondgepompt. De onderlaag is van zacht materiaal en voelt, wanneer er water overheen stroomt, enigszins aan als een judomat. Vallen doet dus geen pijn.

 

Cruiseschip-Liberty of the Seas-Royal Caribbean International-Flowrider

 

Royal Caribbean International

De Flowriders vindt je aan boord van schepen van Royal Caribbean. De Freedom of the Seas was het eerst schip. Nu zijn bijna alle schepen uitgerust met één of zelfs twee Flowriders!

De flowrider geeft goed aan dat rederijen ver willen gaan in het bieden van actief vermaak aan boord van hun schepen. Royal Caribbean is hierin wel een koploper. Op haar nieuwe schepen komen steeds meer faciliteiten voor actieve passagiers. Wat te denken van een heuse ijsbaan, glijbanen, botsauto’s, rollerskaten of zelfs skydiven?

 

Midgetgolf, klimparcours, karten of een ritje in de achtbaan

Midgetgolf is mogelijk aan boord van Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line en Carnival Cruise Line. Aan boord van Norwegian is er een heus klimparcours. Hier kunt u een heat Karten of met ander tegenstanders een potje Lasergamen! Ook bij Carnival Cruise line, kunt u een klimparcours afleggen. Of kiest u liever een ritje in de achtbaan? Ja, je leest het goed, een achtbaan!

Gooit u graag een balletje op de Bowlingbaan? Dit kan bij MSC Cruises. Hier kunt u ook in een heuse F1 simulator stappen en een rondje over een circuit racen! Bij de nieuwste schepen is er ook een groot Aquapark waar kinderen zich uitstekend kunnen vermaken!

 

Check de afvaarten

 

Cruiseschip-Carnival Mardi Gras-Carnival-Entertainment

 

Fitness, hardlopen, klimmen

Het zijn niet alleen maar buiten faciliteiten. Aan boord van bijna elk cruiseschip is een fitness. Soms is zo’n gym zo groot dat een fitness club op het vasteland er jaloers op kan zijn. Op de modernste schepen zijn aparte ruimtes waar spinninglessen en aerobics worden gegeven. Om te zweten tijdens een cruise hoef je niet persé naar een zonnige streek te varen.

Gewend om te hardlopen en denk je op het cruiseschip niet aan je trekken te komen. Nou, als de adrenaline rondgepompt moet worden, kan je dat doen op een loopband in de fitness. Maar op veel schepen is er een sportdek waar ook een hardlooprondje is uitgezet. En als je weet dat een beetje schip zo’n honderd meter lang is, dan weet je ook dat het een redelijk rondje is om te trainen!

Op veel schepen is een klimwand gemaakt. Vaak is de grote schoorsteen daarvoor de uitgelezen plek. Sommige klimroutes zijn behoorlijk pittig en alleen voor gevorderden geschikt. Vakkundige begeleiding is op de schepen aanwezig. Toch nog energie over aan het eind van een actieve dag? Zoek dan ’s avonds de discotheek op en swing tot het ochtendgloren!

Cruiseschip-Enchantment of the Seas-Royal Caribbean International-Klimwand

 

 

Watersporten, nog meer plezier! 

Zwembaden vinden we op elk cruiseschip. De zwembaden worden steeds groter. Op sommige schepen zijn speciale kinderzwembaden. Op menig schip zie je enkele passagiers ’s morgens vroeg tientallen baantjes trekken om lekker actief de dag te beginnen. In de zwembaden worden ook vaak allerlei activiteiten georganiseerd.

De schepen van rederij Seabourn, ook wel Yachts of Seabourn genoemd, zijn ideaal voor wie van watersport houdt. De rederij heeft kleinere, luxe schepen en heeft ze voorzien van een zogenaamde Marina. De achterzijde wordt opengeklapt en er komt een complete drijvende steiger uit. Seabourn heeft voor haar gasten diverse watersportmaterialen aan boord. Dit varieert van een kleine zeilboot en een banaan voor de kinderen tot waterscooters.

 

Paul Gauguin Marina Cruise Cruiseschip Watersport

 

 

Ook Seadream Yacht Club is een uitstekende rederij voor unieke watersporten. Deze schepen zijn ook uitgerust met een Marina platvorm en bieden u de mogelijkheid om te zeilen of op een jetski om het schip heen te varen.

Paul Gauguin heeft ook een prachtig Marina platvorm, hier kunt u kajakken rond de prachtige eilanden in de Zuid-Pacific.

Degenen die van het varen ook een sport willen maken, kunnen natuurlijk boeken op één van de prachtige zeilschepen van Star Clippers. Passagiers zijn niet verplicht te helpen bij het zeilen, maar een paar handen extra wordt soms wel gewaardeerd.

 

Actief op je bestemming

Daarnaast is het actieve op je cruise natuurlijk niet gebonden aan faciliteiten aan boord. Elk schip doet allerlei havens aan waar mogelijkheden zijn voor de meest uiteenlopende activiteiten. Denk eens over een tocht op een kameel in Tunesië of Libië. Duiken of snorkelen op één van de vele prachtige eilanden in het Caribisch gebied of bij het Great Barrier Reef. Paardrijden op het privé-eiland van de HAL (Holland America Line) Half Moon Cay; of niet op het eiland maar juist door het water!

Of maak een prachtige tocht onder het gestolde lava van de Etna in Catania. Elke bestemming biedt zijn eigen kansen om inspannend of ontspannend actief te zijn. Er zijn echt te veel activiteiten te ondernemen om hier op te noemen.

 

Check de afvaarten

 

Expeditie cruise

En als je cruise helemaal in het kader van actief zijn moet staan, boek dan een expeditie cruise. Een expeditie is niet iets wat men associeert met een cruise. Maar het kan wel degelijk. En voor sommige bestemmingen is het misschien wel de beste manier.

Expeditie cruiseschepen zijn kleiner dan de gebruikelijke cruiseschepen. Ook is bij het ontwerp van deze schepen rekening gehouden met het varen op expeditie. De schepen steken minder diep en kunnen daardoor op andere plekken komen dan hun grote broers.

 

Lees hier meer over expeditiecruises Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan