Verschillende hut keuze op een cruiseschip

Wanneer u een cruise boekt heeft u keuze uit vele verschillende hut categorieën. Maar welke categorie is geschikt voor u?

Wanneer we over een kamer praten aan boord van een schip noemen we het een passagiershut. Bij luxere schepen worden de hutten standaard Suites genoemd. Het kiezen van de hut kan een uitdaging zijn. Er zijn namelijk veel verschillende hut categorieën.

Er zijn op (bijna) alle schepen 4 categorieën te onderscheiden: 

  • Binnenhut: Hutten zonder raam, altijd met eigen badkamer
  • Buitenhut: Hut met patrijspoort of een groot rond raam, altijd met eigen badkamer
  • Balkonhut: Hut met een balkon waar alleen u gebruik van maakt en eigen badkamer
  • Suite: Grote hut met vaak aparte woon-en slaapgedeeltes en een breed scala aan extra voorzieningen. Vaak krijgt u een butler wanneer u een Suite boekt. De butler zorgt bijvoorbeeld voor het maken van reserveringen van restaurants, koffers uitpakken, voorbereiden van een speciale gelegenheid of een party organiseren in uw eigen suite!

Daarnaast kunt u kiezen voor een hut op garantiebasis. Dit houd in dat u een hut boekt in een bepaalde categorie. Wanneer er hutten “over” zijn in de andere categorieën kunt u een upgrade krijgen naar een betere hut. U krijgt altijd de geboekte categorie en kan nooit gedowngraded worden. Bij diverse schepen zijn er speciale solohutten voor alleenreizende passagiers.

In de verschillende categorieën zijn ook weer veel verschillende hut types. Hutten die in het midden van het schip liggen zijn vaak duurder. Bij sommige schepen zijn er verschillende balkonhutten te onderscheiden, zoals balkonhutten met een stalen reling of een glazen wand. Maak uw wensen goed kenbaar bij de Cruise-Experts. Sommige hutten hebben geen vrij uitzicht omdat hier bijvoorbeeld sloepen voor hangen. Deze buiten of balkonhutten zijn vaak wel voordeliger.

Bij sommige nieuwe schepen hebben de binnenhutten grote digitale panelen waardoor het net lijkt alsof u toch een buitenhut of balkonhut heeft. Op het paneel wordt dan het uitzicht geprojecteerd. Zo heeft u wel een idee van het tijdstip van de dag.

 

Meerdere personen in de hut

Een tweepersoonshut is voorzien van twee vrijstaande bedden of één tweepersoonsbed. Uw wens voor een van de twee kunt u vooraf doorgeven.
Een drie- of vierpersoonshut heeft één of twee extra uitklapbare bedden, een bedbank of een rollaway bed voor kinderen. Bij sommige rederijen is het zelfs mogelijk om met vijf personen één hut te delen. Deze hutten zijn voorzien van een extra badkamer. Reist u met een gezelschap en boekt u meerdere kamers? Vraag dan naar de mogelijkheden voor twee aan elkaar grenzende hutten met een tussendeur.

Waar moet u rekening mee houden

Wanneer u zo min mogelijk wilt voelen van eventuele deining, kies dan een hut in het midden van het schip en zo laag mogelijk. Sommige passagiers vinden het fijn om dicht bij een specifieke ruimte te zitten, of ver of juist dichtbij de liften. Wij raden aan geen hut onder het zwembad dek te nemen. Hutten achter op het schip kunnen zorgen voor wat geluid van de motoren en kunnen wat trillingen geven. Aan de voorkant van het schip kunt u het anker horen zakken.

Voor veel passagiers is de keuze voor de hut gerelateerd aan de prijs van de hut. Laat u altijd goed voorlichten door de Cruise-Experts van Captain Cruise. Op onze website staan alle dekplannen van alle schepen! 

Tips van Captain Cruise:

Bekijk goed op het dekkenplan waar de hut zich bevindt zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Kijk ook altijd wat er zich op het dek boven en onder uw hut bevindt!

MSC Experience

Bij MSC kiest u een experience die bij u past. Er zijn 3 verschillende soorten: Bella, Fantastica & Aurea.

Bij de Bella Experience heeft u de keuze uit verschillende hut types binnen, buiten of balkonhut. U kunt geen hut nummer kiezen en u kunt geen voorkeur voor een dinerzitting doorgeven.

Bij de Fantasica Experience heeft u de keuze uit meer verschillende hut types binnen, buiten of balkon. U kunt een gewenst hut nummer kiezen, u kunt uw voorkeur doorgeven voor de dinerzitting en kunt gebruik maken van gratis ontbijtservice in de hut.

Bij de Aurea Experience heeft u de keuze uit verschillende hut typea binnen, buiten of balkon. Er zijn balkonhutten met whirpool en groter balkon. U kiest de gewenste hut en kunt gebruik maken van My Choice Dining. Daarnaast kunnen passagiers van Aurea Suites gratis gebruik maken van de “Top Exclusive Solarium’ en op afspraak gebruik maken van de Thermal Area. Ook hebben ze in de hut badjassen en slipper en een uitgebreid kussen menu. Als u deze experience boekt kunt u ook gebruik maken van Priority Boarding. Wanneer u de eerste dag inscheept staat er een welkomst pakket klaar met Prosecco en Chocola.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor MSC Yacht Club. Dit is een schip in een schip concept. U kunt gebruik maken van priority check in, heeft een eigen butler tot uw beschikking. Standaard is het Premium Extra Drankpakket toegevoegd en heeft u een Premium Internetpakket voor 2 apparaten. Toegang tot de Thermal Suite en MSC polsband. U heeft een eigen Pooldek tot beschikking en een apart restaurant alleen voor MSC Yacht Club passagiers. MSC Yacht club is aanwezig aan boord van de schepen in de Fantasia, Meraviglia, Seaside en World Europa klasse.

Bekijk hier alle privileges MSC ExperienceRegelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan