4 prachtige bestemmingen aan de Middellandse Zee

Een Middellandse Zee cruise is een veelzijdige reis die u nooit zal vergeten. Onder het genot van een heerlijk Mediterraans klimaat, bezoekt u zeer diverse bestemmingen. Van plaatsen met ultra moderne architectuur en luxe winkels tot plaatsen met overblijfselen uit de Romeinse Tijd. Op elke bestemming weer een nieuwe beleving!

Heeft u ooit eerder een cruise gemaakt? Dan weet u hoe mooi het is om na een ontspannen reis in een hele andere stad uit te stappen. Hier vindt u 4 prachtige bestemmingen die u niet wilt missen tijdens uw Middellandse Zee cruise!

1. Barcelona: Cultuur, shoppen en heerlijke tapas

Bij aankomst in de prachtige, culturele stad Barcelona, ziet u direct een aantal herkenningspunten. U ziet onder andere de berg Montjuic en, afhankelijk van het weer, het fort wat er bovenop staat. Voor een mooi uitzicht over de stad kunt u deze berg beklimmen met een kabelbaan of er naartoe wandelen.

Wilt u niets missen tijdens uw bezoek aan Barcelona? Boek dan bijvoorbeeld een excursie waarin u alle grote bezienswaardigheden binnen Barcelona in een dag bezoekt, zoals de Sagrada Familia, het Nationaal Paleis en Plaza España. Geniet ook van de heerlijke hapjes en wijnen in een van de tapasrestaurants. En ga shoppen in de Passeig de Gràcia of lekker zonnen aan het strand, waar u vanuit het centrum in een kwartier bent met de metro of bus.

Wanneer u meerdere dagen in Barcelona bent, bezoek dan ook plaatsen in de omstreken van Barcelona. Met een meerdaagse excursie kunt u naast alle bezienswaardigheden ook het zeer bekende Montserrat bezoeken. Deze mysterieuze berg ligt op ongeveer 50 km ten noordwesten van Barcelona en wordt als een heilige serene plek gezien. Het is een perfect uitstapje om te wandelen, te genieten van een mooi uitzicht en tot rust te komen in tegenstelling tot het drukke Barcelona.

Leuk weetje: De aanleghaven van Barcelona is een van de grootste aanleghavens van Europa.

2. Marseille: Franse wijnen, mooie kathedralen en fietstochten

Een tripje naar de Provence combineren met uw cruise? De haven van Marseille staat bekend om de uitstapjes naar de Provence die vanaf hier worden georganiseerd. Marseille zelf is ook een zeer bijzondere stad, waar u kunt genieten van prachtige bezienswaardigheden. Met een fietstour langs de grootste bezienswaardigheden leert u de stad het best kennen. U fietst door smalle straatjes en vangt zo het meest op van de Franse cultuur.

U komt met de fietstour langs de Notre Dame de la Garde, Basilique le Sacré-Coeur en Vieux Port. Allemaal zeker de moeite waard om te bezoeken! Vergaap u aan de prachtige, uitbundige architectuur uit de neo-byzantijnse tijd in de Notre Dame de La Garde. Of struin langs Vieux Port (de oude haven) voor uitstekende restaurants, terrasjes en de grootste winkelstraat in Marseille, die er om de hoek ligt.

De aanleghaven voor cruiseschepen in Marseille is ongeveer 10 kilometer van het oude centrum van Marseille. Er zijn shuttlebussen en openbare bussen die tussen de aanleghaven en het centrum rijden. Ook kunt u een excursie plannen via uw rederij.

3. Venetië: Gondels, grachten en romantiek

Vaar de romantische stad Venetië binnen en verken deze prachtige bestemming te voet of met een gondelvaart. Venetië bestaat uit 118 eilandjes die met elkaar verbonden zijn door 400 bruggen. Struin lekker rond en bezoek de Basilica di San Marco of het Pallazzo Ducale. Het Pallazzo Ducale wordt namelijk bestempeld als een van de mooiste gebouwen van Venetië.

Veel cruises beginnen of eindigen in Venetië, zodat u hier nog meerdere dagen kunt genieten. De eilanden Murano en Burano zijn dan zeker leuk om te bezoeken. Murano staat bekend als het eiland van glaswerk. De prachtige glaswerken ziet u overal op het eiland terug en u kunt er ook glasfabrieken bezoeken. Het andere eiland Burano staat bekend om zijn vrolijke, kleurrijke huizen. De perfecte plek om tot rust te komen na een bezoek aan het drukke Venetië.

4. Rome: Prachtige Romeinse en Griekse architectuur, Vespa’s en spaghetti

Ondanks dat Rome niet direct aan zee ligt, staat deze stad toch in het lijstje van populaire aanleghavens voor cruises langs de Middellandse Zee. Geen wonder, want het is een prachtige stad met veel cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden.

Het is zeker de moeite waard om Rome te bezoeken. Vooral voor de echte kunst- en geschiedenisliefhebbers is hier veel te beleven. Van prachtige architectuur uit de tijd van de Romeinen tot cultuur snuiven of rondstruinen door de meest exclusieve winkelstraten van Rome.

Italië staat ook bekend om haar wijngaarden, waardoor u in Rome kunt genieten van heerlijke wijnproeverijen. Proef wijnen uit de regio Lazio en geniet van pizza’s, pasta’s en andere italiaanse gerechten.

Bekijk cruises van Costa Cruises of MSC Cruises voor een cruise langs een of meerdere van deze bestemmingen aan de Middellandse Zee. Boek bijvoorbeeld de 8-daagse reis met de Costa Firenze die 3 van deze bestemmingen bezoekt!

Wilt u meer weten? Laat u adviseren door onze cruise experts via telefoonnummer 088 – 501 8 501 of stuur ons een mailtje via info@captaincruise.nl.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan