Middellandse Zee cruise: Italië, Kroatië en Griekenland

Zon, zee en strand combineren met cultuur? En ontspannende stranddagen afwisselen met stedentrips naar diverse bruisende steden? Het is allemaal mogelijk tijdens een Middellandse Zee cruise naar het Oostelijke Middellandse Zeegebied! Vertrek vanuit Italië en ontdek de vele Griekse eilanden, maar niet voordat u de schitterende Kroatische bestemmingen aan de kust heeft gezien! De meeste Oostelijke Middellandse Zee cruises duren tussen de één à twee weken, waarin u volop tijd heeft om alle bijzondere bestemmingen te verkennen.

Opstaphavens Venetië & Athene

Begin de cruise vakantie al in stijl: de meeste Oostelijke Middellandse Zee cruises vertrekken vanuit de opstaphavens Venetië of Athene. Beide plaatsen bieden veel meer dan een haven om aan boord te gaan. Reis op tijd af naar het romantische Venetië en ontdek de wereldberoemde ‘stad van het water’. Zo komt u al voor de afvaart helemaal in de vakantiesferen!

Ook Athene biedt met haar rijke cultuur en historie het perfecte startpunt van uw reis. U waant zich in Mediterrane sferen met kleurrijke huisjes, volop begroeiing en een helderblauwe zee. In het zonnige Athene bewondert u de de prachtige zuilen van het Parthenon, of ontdekt u hét icoon van Athene: de Akropolis. Liever de authentieke Griekse atmosfeer ervaren? Verken dan eens Plaka, de bruisende oudste woonwijk van Athene, vol met leuke establissementen om neer te strijken en te genieten van de lokale sfeer.

Zon, zee en natuur

Is de reis dan echt begonnen, dan duikt u een wereld van zon, zee en ontspanning in. Heerlijk relaxen op de zonnige stranden, of een ontspannende strandwandeling maken? Daarvoor is genoeg gelegenheid bij de diverse reisbestemmingen.

Liever de omgeving verkennen of iets actiefs doen tijdens de Oostelijke Middellandse Zee cruise? De diverse eilanden en kustplaatsen bieden volop mogelijkheden voor avontuur. Neem vulkaaneiland Santorini, gevormd door uitbarstingen die eeuwen geleden plaatsvonden. U kunt vandaag de dag de kraterrand beklimmen met ezeltjes of een kabelbaan. Eenmaal boven geniet u van het prachtige uitzicht! De hoofdstad en aanwezige dorpen bieden ook een unieke belevenis, met de vele hoogteverschillen en karakteristieke bouwkunsten.

Ook op Corfu kunt u stevige wandelingen maken in de bergachtige delen, of de heuvels trotseren op mountainbikes. De natuur is er adembenemend en biedt een welkome afwisseling aan degenen die meer willen zien dan de vele stranden die deze reis rijk is.

Bruisende Kroatische steden

Naast de eerder genoemde grote steden in Italië en Griekenland mogen ook de bijzondere steden in Kroatië niet vergeten worden! Een bestemming die veelal aangedaan wordt is Split, ook wel bekend als de grote ‘witte’ stad. Split heeft een prachtige boulevard waar de Mediterrane invloeden goed te zien zijn en ook het oude centrum is de moeite waard, met de vele karakteristieke smalle straatjes om te ontdekken.

Een andere bestemming die niet mag ontbreken tijdens de Middellandse Zee Cruise is Dubrovnik. Dubrovnik wordt gekenmerkt door de vele rode daken die de stad sieren en de kenmerkende stadsmuren. Velen beschouwen deze stad zelfs als de mooiste stad van Kroatië! Ook fijn: het historische centrum van Dubrovnik is geheel autovrij. U kunt dus heerlijk ongestoord rondwandelen en de stad in vol ornaat ervaren.

Cruise onder de Mediterrane zon!

De Oostelijke Middellandse Zee cruises bieden dus volop mogelijkheden om ontspanning en actieve dagen met elkaar te combineren. Hoe zou u uw tijd willen doorbrengen onder de Mediterrane zon?

Er varen diverse rederijen naar het Oostelijke Middellandse Zeegebied. U kunt onder andere reizen met Celebrity Cruises Azamara Club Cruises Oceania Cruises als u deze zonnige bestemmingen aan wilt doen.


Meer weten over onze Middellandse Zee cruises? Neem dan contact met ons op; wij helpen u graag verder!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan