Meer Nederlanders cruisen naar de Zuidpool

Eén van de mooiste cruises die een mens kan maken is een cruise in de koude wateren rond de Zuidpool. Met zodiacs aan land gaan en tussen de pinguïns lopen. Prachtige ijsbergen drijven statig voorbij. Een interessante fauna. Prachtige (gezonde) luchten. Dat alles is je deel als je kiest voor cruisen naar Antarctica.

Meer Nederlanders cruisen naar de Zuidpool

Nederland cruist in 2015 net iets minder dan in 2014. De belangenvereniging CLIA becijferde dat het aantal cruiseboekingen terugliep van 109.000 naar 106.000 passagiers. Opvallende groeier was het aantal Nederlanders dat er voor koos om een cruise naar de Zuidpool te maken. Cruiseschip.eu onderzocht waar dit aan gelegen heeft. Waar er in 2014 maar 711 aan boord van een cruiseschip stapten om het Arctische gebied te ontdekken, bleken dat er in 2015 ineens 1.863 te zijn. Een toename van maar liefst 162%. Hoe is dat te verklaren?

Kortere cruisevakantie

Soms zijn dingen eenvoudig. Verbleef men de afgelopen jaren gemiddeld 10 nachten aan boord van een cruiseschip in het koude water rond Antarctica. Afgelopen jaar was dit aantal ineens gedaald naar nog geen 6 nachten. Dus meer Nederlanders op cruise naar het uiterste zuiden van onze wereldbol maar voor minder nachten. Navraag bij cruisespecialisten leerde ons dat de Nederlander niet meer een dure cruise neemt die een deel van Zuid-Amerika en de Zuidpool aan doet. Het alternatief is een overland-vakantie met een korte cruise vanuit Ushaia, de meest zuidelijk gelegen stad van de wereld.

Tips cruise Antarctica

Ilze Juffermans van Captain Cruise zal je vertellen dat je bij boeking wel goed opgelet moet worden welke route er wordt gevaren. Verder moet je er goede rekenschap van geven of je wel aan land wordt gezet, want niet elke rederij heeft daar toestemming voor. Voorts maakt het uit hoe en waar je op het ijs gezet wordt. Goede tips om ter harte te nemen of je nu een korte of lange cruise naar Antarctica boekt. Hoe het ook zij een cruise naar de Zuidpool is altijd een once in a liftime experience.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan