Cruise met Hurtigruten

Algemene informatie
Hurtigruten staat ook bekend als de “Postboot” in Noorwegen. U vaart door de prachtige natuur en geniet tegelijkertijd van het echte Noorse leven. Sinds 1893 is deze lijndienst in de vaart en heeft sinds dien veel passagiers en vracht vervoerd. Vroeger voeren de schepen tussen Bergen en Kirkness. De belangrijke verbinding werd de Hurtig ruten (snelste route) genoemd. En nu 125 jaar later is deze dienst nog steeds onderdeel van het mooie Noorwegen.

Hurtigruten

 

Noord-Europa-Noorwegen-Noorderlicht

 

 

Bestemmingen
De schepen vertrekken vanaf Bergen. De gehele reis duurt 12 dagen en zo komt u op meer dan 34 havens in Noorwegen. Het is ook mogelijk om maar een gedeelte van de route te varen. Tijdens deze mooie reis vaart u langs de gehele fjordenkust. Onder weg ziet u de zevenzusters of wat dacht u van het noorderlicht?

Accommodatie (Hutten)
De hutten zijn vrij eenvoudig ingericht. Aan boord is er een ongedwongen en informele sfeer. Er zijn binnen – buitenhutten en een aantal Suites. In de meest de hut categorieën heeft u een eigen badkamer, met uitzondering van de MS Lofoten. Daar heeft u alleen een wasbak. U kunt gebruikt maken van de faciliteiten op de gang.

Culinair
De cafetaria is altijd geopend voor een snack. Daarnaast kunt u bij het ontbijt kiezen uit een uitgebreid buffet met Scandinavische gerechten. ‘S avonds wordt u verrast met een 3 gangen menu. Waarbij ook rekening gehouden wordt met eventuele allergieën of dieetwensen.

A DIFFERENT KIND OF CRUISE

 

Kinderen
Er wordt geen minimumleeftijd gehanteerd door de rederij met betrekking tot kinderen. Maar vanwege veiligheidsredenen kunnen kinderen onder de 12 jaar mogelijk niet tot alle excursies worden toegelaten. Kinderen tot 3 jaar kunnen gratis mee in de hut van de ouders.

Activiteiten & Entertainment
Aan boord van de schepen wordt vooral de nadruk gelegd op ontspanning en ontdekking. De nadruk ligt hier niet op het entertainen van passagier.
Af en toe wordt er s avonds aan boord muzikaal entertainment aangeboden. Er worden soms ook optredens verzorgd door plaatselijke koren en muzikanten. Er zijn verschillende activiteiten, demonstraties en presentaties de gehouden worden aan boord.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan