Een cruise voor ieder budget

Bent u benieuwd hoe u een cruise vindt die bij uw budget past? Uiteenlopende factoren bepalen de prijs van een cruise vakantie. In deze blog leggen wij haarfijn uit waar u op kunt letten bij uw volgende boeking om ultiem te genieten voor een vriendelijk prijsje.

 Houdt onze cruise aanbiedingen in de gaten

Captain Cruise heeft altijd aanbiedingen lopen. U vindt ze bij de cruise aanbiedingen. Cruise aanbiedingen bestaan doorgaans uit de volgende mogelijkheden:

  • Een korting op de reissom
  • Een bedrag dat u aan boord mag besteden
  • Een opwaardering naar een duurdere categorie hut
  • Gratis drankjes aan boord
  • Gratis excursies
  • Geen aanbetaling nodig
  • Gratis vluchten

Vooral gratis vluchten en kortingen op de reissom, boordtegoed en drankjes kunnen voordelig uitwerken op de totale prijs van de cruise. Van deze aanbiedingen zult u ook altijd gebruik maken tijdens een cruise. Excursies zijn bijvoorbeeld optioneel, maar u bestelt altijd wel iets te drinken tijdens uw cruise. Let dus vooral op de eerder genoemde mogelijkheden bij aanbiedingen.

Flexibiliteit loont zich

Net als bij vrijwel alle andere vakanties is het vanzelfsprekend dat u in het hoogseizoen meer betaalt dan voor dezelfde vakantie in het laagseizoen. Bent u niet gebonden aan bepaalde (school)vakanties en kunt u zelf bepalen wanneer u er even tussenuit gaat? Dan kunt u er voor kiezen om in het laagseizoen te gaan en zo te besparen op de prijs.

Hoe verder de vlucht, hoe hoger de totale prijs van een cruise

Wanneer u op een 7-daagse cruise wilt gaan met de Caribbean als vertrek en eindbestemming dan zal de totale prijs hoogstwaarschijnlijk duurder uitvallen dan een cruise met die vertrekt vanuit een bestemming aan de Middellandse Zee. De vluchten naar de vertrekhaven en van de eindbestemming naar huis zijn bepalend voor de prijs. Als vuistregel kunt u dus onthouden hoe verder de vlucht, hoe hoger de prijs. U kunt er ook voor kiezen om te vertrekken vanuit Nederland. Hierdoor hoeft u niet voor de vlucht te betalen en wordt de prijs van een cruise voordeliger. Verschillende rederijen waaronder Holland America Line en Costa Cruises vertrekken regelmatig met hun vloot vanuit Nederland.

Let op de duur van de cruise

Cruisevakanties zijn er in verschillende lengtes. Zo kunt u bijvoorbeeld al op een cruise vanaf 4 dagen. Maar denk ook aan langere cruises van 14 dagen of zelfs 25 dagen. Als vuistregel geldt hoe korter de duur van de cruise, hoe voordeliger de prijs. Zelfs met een cruisevakantie van 4 dagen kunt u helemaal tot rust komen en optimaal genieten. Wanneer u dus wat minder te besteden heeft, past een korte cruise ideaal bij uw budget.

Vraag onze cruise experts voor advies

Vindt u het lastig om een cruise te vinden passend bij uw budget? Onze cruise experts helpen u graag verder bij het vinden van een cruisevakantie. Neem telefonisch contact op met Captain Cruise via 088 – 591 8 501 of vul het contactformulier in.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan