Cruise met Cunard

Algemene informatie
Al meer dan 1,5 eeuw maken de iconische schepen van Cunard fantastische oceaanreizen. Cunard heeft de meest beroemde Ocean Liner in de wereld, de Queen Mary 2. De rederij heeft in een ongeëvenaarde stijl vele beroemde gasten over de grote oceanen en tot alle uithoeken van de aardbol vervoert. Denkt u aan Cunard dan moet u denken aan champagne begeleidt met toast in haar salons, de nacht wegwalsend in haar ‘grand’ balzalen, grootse feesten van de beste smaken in haar eetzalen en dwalend over haar dekken in geanimeerd gesprek. Cruisen met Cunard is een cruisebeleving die niet te vergelijken is met een standaard cruiseschip. De schepen zijn luxe ingericht, het is een stijlvolle luxe, zonder ooit protserig te worden.

Aan boord is er wel een strikt kledingadvies. Overdag mag u vrijetijdskleding dragen, maar na 18:00 gelden er andere richtlijnen. Dan mogen er geen spijkerbroeken, korte broeken, mouwloze shirtjes en sandalen gedragen worden. Bij de “informal” avonden dragen vrouwen een cocktailjurk of nette broek met jasje. De heren dragen dan een pak of jasje zonder das. Bij formele avonden dragen vrouwen een cocktailjurk of avondjurk en heren dragen een donker pak met das of smoking.

 

CUNARD-QUEEN-MARY-2-NY

 

 

Bestemmingen
Naast de zesdaagse trans-Atlantische overtocht tussen New York en Southampton (en soms Zeebrugge en/of Rotterdam), kunt u wereldcruises boeken op de Queen Mary 2. Een belevenis van ongekende klasse.

De Queen Victoria vaart vooral in Europa en de Queen Elizabeth doet afwisselend Europa en wereldcruises.

Accommodatie (Hutten)
De hutten aan boord van de schepen zijn ruim opgezet. U heeft de keuze uit binnen-buiten-balkonhutten en daarnaast zijn er ook Suites aan boord. Wanneer u de Queens Grill boekt wordt u iedere avond ontvangen door de Maitre en staat er een heerlijke fles champagne te wachten op de dag van inscheping.

Culinair
Bij deze rederij staat exclusieve service centraal. Er wordt op traditionele en ietwat formele sfeer gedineerd. De Queens Grill is een geraffineerd restaurant dat exclusief gereserveerd is voor gasten van de suites, penthouses, appartementen en duplex suites. Daarnaast kunt genieten van heerlijke maaltijden aan boord van de schepen van Qunard. Zo serveren ze traditionele ’afternoon tea’ geserveerd door in stijl geklede obers.

THE MOST FAMOUS OCEAN LINERS IN THE WORLD

 

Kinderen
Aan boord heeft Cunard ook faciliteiten voor kinderen. Hier vind u de “Zone” en “Playzone”. Voor kinderen van 1 tot en met 17 jaar is er een programma. Er worden diverse activiteiten aangeboden en zijn sportfaciliteiten beschikbaar.

Activiteiten & Entertainment
De Canyon Ranch Spa Club is prachtig en u zult worden geholpen door therapeuten die zijn opgeleid in de oorspronkelijke buitenpost in Tucson. Het is misschien wel de beste spa op de zeeën. Alle schepen hebben een prachtige, goed gevulde bibliotheek met opvallende lectuur van gevestigde auteurs en literaire leeuwen. Captain Cruise zag op de Queen Mary 2 met eigen ogen een klein hoekje met Nederlandstalige boeken.

Drankenpakketten
Er zijn diverse drankenpakketten bij te boeken zoals een frisdrank- of koffiepakket. Naast deze pakketten zijn de volgende drankenpakketten aan te schaffen:
– Bier, wijn & likeurenpakket $69,- p.p.p.d.
– Premium frisdrankenpakket $29,- p.p.p.d.
– Frisdrankenpakket $10,- p.p.p.d.
– Warme specialiteiten drankenpakket $15,- p.p.p.d.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan