Europa 2: cruisen op het beste cruiseschip ter wereld?

De Europa 2 van Hapag Lloyd is volgens kenners het beste cruiseschip ter wereld. De titel nam zij over van de Europa 1 die daarvoor al jaren met afstand bovenaan stond. Je begrijpt, we hebben het hier duidelijk over eenzaam aan de top. Logischerwijs is het cruisen op de Europa 2 niet goedkoop, maar dan heb je ook wat. De vraag is of Hapag Lloyd wel altijd de juiste keuze is als de cruise wat mag kosten. Captain Cruise zocht het voor je uit!

Het hoogste niveau op Europa 2

Jaren geleden mocht ik cruisen op de Seabourn Odessey, een schip van cruise rederij Seabourn Cruise Line. Ik werd aangenaam verrast door de combinatie van kwaliteit en sfeer. Alles zag er geweldig uit en elk bemanningslid deed vreselijk zijn best om het naar je zin te maken. Het mooiste vond ik echter dat het totaal niet stijf was; ondanks het niveau waren de gasten en crew heerlijk ontspannen.

Je zult je misschien wel afvragen waarom ik dit nu meldt. Is dat op de Europa 2 dan heel anders? Nee, niet echt, maar het is vergelijkbaar met een 3-sterren restaurant. Daar moet elke minuut op het hoogste niveau gepresteerd worden, anders verlies je een ster. Bij Seabourn was die druk er niet en dat beviel mij net even beter. En ja, bij Hapag Lloyd is alles tot in de puntjes verzorgd, maar mis ik net dat beetje spontaniteit. Zo vond ik het ontzettend leuk om aan boord van oceanliner Queen Mary 2 van Cunard te merken dat vaste personeelsleden en terugkerende passagiers elkaar in de armen vielen. Een heerlijk weerzien. En niemand van de andere passagiers die chagrijnig keek omdat er even 10 minuten niet bediend werd door het enthousiaste crewlid.

Cruisevakantie all-inclusive?

Qua interieur is Europa 2 het neusje van de zalm. Trots wordt er gemeld dat er voor miljoenen aan kunst aan boord is. Elk stukje tapijt is om door een ringetje te halen. Elke stoel zit prettig en ziet er design uit. Maar geeft dat altijd de juiste sfeer? In het Italiaanse restaurant hangen bijvoorbeeld 3 groene lampen die ik niet bij het interieur vind passen. Dat is natuurlijk geen probleem want tijdens het overheerlijke eten kijk je diep in de ogen van je geliefde waarmee je een prachtige cruise maakt. En dat copieuze diner in een specialiteitenrestaurant aan boord boek je zonder toeslag op de Europa 2.

Eerlijk gezegd zit er wel heel veel inclusief bij een cruise aan boord van het beste cruiseschip ter wereld. Het is alleen wel jammer dat dan niet alles zit inbegrepen in de prijs. Het is toch altijd wat minder fijn als je overal bonnetjes moet aftekenen (hoewel hier ook verandering in komt – op de nieuwe Harmony of the Seas boek je op je rekening bij met je armbandje). Ik vind het dan ook heerlijk als ik aan boord van een cruiseschip ben en alles is inbegrepen. Alhoewel ik natuurlijk ook wel snap dat je voor een exclusieve wijn of een wellness-behandeling toch echt bij moet betalen.

Het juiste cruiseschip-advies

Inmiddels denk je misschien te moeten concluderen dat ik een cruise op Europa 2 afraad. Nee, doe mij een lol en laat mij morgen inschepen! Ik zou genieten van het schip, het heerlijke eten, de interessante gasten, de prachtige bestemmingen, de vriendelijke crew, de lezingen en de faciliteiten. Het enige wat ik duidelijk wil maken, is dat iedereen die gaat cruisen precies moet weten wat hij kan verwachten voordat er geboekt gaat worden.

Dus laat je voorlichten door een echte expert die – net zoals het personeel op een goed cruiseschip – veel service geeft en verstand van zaken heeft. Dan zijn je cruisedollars het beste besteed. Dat kan zijn op het beste cruiseschip ter wereld of op een schip van Seabourn, Seadream Yacht Club, Viking Ocean Cruises, Crystal, Ponant, Azamara, Regent Seven Seas, Star Clippers, Oceania of één van die andere rederijen die het tot doel in hun bestaan hebben gemaakt om jou een ultieme cruisevakantie te bezorgen.

Misschien is de keuze van je Cruise-Expert dan nog wel belangrijker dan je eigen keuze voor een cruiseschip…Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan