Cruisen combineren met sport en spel

Als je heerlijk op een cruiseschip je vakantie viert, is het geweldig als je ook nog je favoriete sport of spel kan beoefenen. Dat dit veel gebeurt, is bijvoorbeeld te merken aan de enorme aantallen cruisepassagiers die gebruik maken van de steeds maar fraaier wordende fitnessruimten aan boord van cruiseschepen. Maar er is meer te combineren. En dan bedoelen we niet dat je als hardloper uit je dak gaat van het joggingparcours op het bovenste dek. Of dat je als schaatser lyrisch wordt van een schaatsbaantje aan boord.

Uitdagende klimwanden

Klimmen is echt een sport die je op veel cruiseschepen kunt beoefenen. Veel Royal Caribbean- en Costa-schepen hebben goede klimwanden. Natuurlijk zijn deze niet gemaakt voor de toppers in de klimwereld, maar dat verwacht ook niemand. De gemiddelde klimsporter heeft echter wel een hele dobber aan sommige routes naar de top. Dit is ook ideaal voor een cruise met kinderen! Een goede cruisespecialist kan voor je uitzoeken welke schepen de meest uitdagende klimwand heeft.

Op een kunstmatige golf surfen

Surfen is voor ons Nederlanders iets dat maar met moeite in eigen land kan gebeuren. Op een cruisevakantie openbaren zich echter allerlei mogelijkheden. Wil je veel oefenen, dan zit je goed aan boord van de nieuwste cruiseschepen van Royal Caribbean. Op het achterdek is plaats gemaakt voor flowriders. Dit zijn kunstmatige golven die nooit stoppen, dus je trainingsuren kan je zo prima pakken. Misschien voor sommigen nog mooier: een cruise langs de Noord-Spaanse kust en dan in San Sebastian de echte golven pakken.

Andere mooie kansen in Europa:

  • Tarifa vanuit Gibraltar,
  • Corralejo op Fuerteventura,
  • Lagos vanuit Portimao (bijv. met de Royal Clipper),
  • Ericeira vanuit Lissabon,
  • de Azoren bijv. met de Navigator of the Seas

Bridgecruise voor gezelligheid en punten

Bridgen is een veel gespeeld spel op diverse cruises. Captain Cruise heeft er helemaal een speciale bridgecruises voor samengesteld. Als je voor die cruisevakantie boekt, dan speel je minimaal 4 drives onder leiding van een professionele bridgeleider. Het lijkt er fel aan toe te gaan want je kan de gewonnen punten bij de Nederlandse Bridge Bond laten registreren. In de praktijk blijkt de cruise-bridge-reis een gezellige aangelegenheid te zijn met vele medepassagiers die dezelfde passies hebben: cruisen en bridgen. In Amerika is men verder dan in Europa met het organiseren van speciale cruises.

Ben je begenadigd danser, dan kun je boeken voor een speciale cruise. Dit geldt ook voor liefhebbers van poker of golf. Verzin het maar en het is er. Dus wil je genieten van een combinatie tussen cruisen en je favoriete sport of spel? Je zult de tijd van je leven hebben!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan