Wereldcruise & Grand Voyages

Spot de Big Five in Afrika of beklim de Harbor Bridge in Sydney. U kunt letterlijk de hele wereld zien en maar één keer uw koffer uitpakken. Wereldcruises staan aan de top van alle cruises. U verblijft dan heerlijk lang en ontspannen aan boord van het luxe schip en geniet van al het moois dat de aarde heeft te bieden. Een echte wereldcruise duurt tussen de 50 tot bijna 130 dagen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel havensteden de cruise aandoet. Meestal wordt afgemeerd in zo’n 30 tot 60 havens. Vaar over de ‘ Seven Seas’ op een wereldcruise. Op deze reizen bezoeken schepen ten minste drie grote oceanen, tientallen verschillende zeeën en aanloophavens op elk groot continent.

Het heerlijke van wereldcruises is dat u en uw mede-passagiers de tijd hebben. Het schip blijft daarom op mooie plaatsen soms 2 of 3 dagen liggen. Op deze manier ziet u niet alleen de stad en zijn directe omgeving maar heeft u ook de mogelijkheid om meerdaagse excursies te doen. En nadat u een paar dagen intensief een land heeft verkend, bent u bijna altijd een paar dagen relaxed op zee. Logisch, want er wordt veel gevaren tijdens wereldcruises. U steekt oceanen over; u hopt van continent naar continent.

Welke rederijen maken wereldcruises

De beroemdste wereldcruises zijn die van de rederijen Holland America Line en Cunard. Maar ook AIDA, Costa Cruises, Crystal Cruises, MSC Cruises, Oceania Cruises, Princess Cruises, Regent Seven Seas en Seabourn zijn rederijen die wereldcruises aanbieden. Cunard maakt gebruik van haar majestueuze schepen Queen Victoria en Queen Mary II voor haar tochten rond de wereldbol. Holland America Line heeft diverse schepen die de wereld rondgang maken.

Wilt u op een kleiner, intiemer schip een wereldcruise maken, dan biedt Seabourn op haar luxe jachten prachtige kansen. Zij hebben echter geen echte rondgang om de wereld. Zij maken tochten van 60 à 70 dagen en doen dan een paar continenten aan, maar komen niet terug op de plaats van vertrek.

 

Levensgenieters aan boord van wereldcruises

Aan boord van de schepen die een wereldcruise maken, zijn vooral wat oudere mensen. Dat zijn mensen die tijd hebben om zich heerlijk rond te laten varen en te genieten. Degenen die nog hard aan het werk zijn, hebben meestal geen tijd om zo een lange tijd aan boord te blijven. Kinderen zult u daarom op deze cruises nauwelijks tegenkomen.

De meeste reizigers op wereldcruises zijn wel avontuurlijk ingestelde senioren die het heerlijk vinden om alles te zien. Ze smullen van andere culturen en genieten van de natuur. Daarnaast vinden zij het fantastisch om de rust aan boord te beleven als het schip met een grote oversteek bezig is. Kortom, aan boord van wereldcruises treft u eigenlijk louter levensgenieters!

Beste tijd om te cruisen

Wereldcruises vertrekken één keer per jaar. En dit is meestal in januari. Wanneer u de gehele cruise meevaart bent u zo’n drie tot vier maanden aan boord. Wereldcruises worden ook in segmenten verkocht. Zodat sommige gasten een deel van deze prachtige reis kunnen meemaken.

Populaire Wereld Havens

  • Tokio, Japan
    Tokio is een mix van wolkenkrabbers en tempels. De Sensō-ji tempel mag u absoluut niet missen. Dit is de oudste tempel is Tokio. Wanneer u het uitzicht over de gehele stad wilt zien moet u een bezoek brengen aan de Tokio Skytree. Dit is een 634m hoge toren waar u een fantastisch uitzicht heeft.
  • Rio de Janeiro, Brazilië
    De hoofdstad van Brazilië is bij velen geliefd  vanwege de levende en vrolijke ambiance. Wandel door de Mount Corcovado om het indrukwekkende christelijke Verlosser standbeeld van dichtbij te zien. Of  paddleboard boven op het water van de Copacabana.
  • Kaapstad, Zuid Afrika
    Gelegen in het zuidwesten van Afrika. Kaapstad is een haven met een rijke geschiedenis. Wandel door de botanische tuinen of neem de veerboot naar het Robben eiland om het gevangenis museum te zien waar Nelson Mandela vast heeft gezeten. Maar wat dacht u van een ritje in de kabelbaan naar de top van de Tafelberg.

Een wereldcruise boeken bij Captain Cruise!

Kijkt u er al naar uit om met een cruiseschip de wereld over te reizen? Bekijk hieronder het aanbod aan wereldcruises bij Captain Cruise. U kunt gemakkelijk en veilig online boeken. Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen, onze Cruise-Experts helpen u graag verder!

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan