Oceanië

Dit werelddeel kan zich in een steeds grotere belangstelling van cruise-enthousiastelingen verheugen. En terecht, want het is een fantastisch vaargebied. Australië en Nieuw-Zeeland hebben beide hun eigen specifieke karakteristieken en zullen u verrassen met een prachtige natuur, mooie steden en vriendelijke bevolking.

Natuurlijk is heel Australië interessant: the bush en the outback, een fascinerende flora en fauna en niet te vergeten de rijke cultuur van de Aboriginals. Dit continent vermengt moeiteloos een hip en bruisend stadsleven met prachtige excursies door het eindeloze, roodgekleurde achterland.

Nieuw Zeeland  dat op haar twee eilande alle landschap types te zien zijn. U begrijpt, dit is een unieke bestemming. Dit eilandenrijk is misschien wel op zijn mooist om vanaf het water te bezichtigen. U vaart fjorden in, u kunt gletsjers bewonderen en ervaart de grillige kust optimaal.

 

Beste tijd om te cruisen

Nieuw-Zeeland en Australië bevinden zich op het zuidelijk halfrond en ervaren seizoenen op het tegenovergestelde tijdstip. De meeste cruises bezoeken de regio tussen december en maart. Typische vertrekhavens zijn Sydney, Brisbane, Melbourne en Auckland, dus zorg ervoor dat u twee dagen rekening houdt met de reis er naar toe. Wat u vooral niet moet vergeten voor Australië is luchtige kleding, zwemkleding en zonnebrand! Naar Nieuw-Zeeland is het raadzaam om altijd een vestje mee te nemen.

 

nieuw zeeland-Dunedin-spoorweg-station-bloemen-gebouw

 

Australie-Brisbane-Cruise-haven-koala

 

Wat u niet mag missen

Wij concentreren ons hier op een aantal ‘must-see’ bestemmingen als u Down Under gaat. Lijkt u het niet bijzonder langs het wereldberoemde Opera House in de haven van Sydney in te varen? Daarna verkent u deze bruisende stad of zijn interessante achterland.

In Australië heeft u beschikking over interessante excursies. Ze geven u de mogelijkheid om de prachtige, unieke natuur te ontdekken. Dit is het enige land ter wereld waar het bijzondere gitzwart koraal te vinden is. En dan is er naast de mengeling van culturen die zijn meegenomen door westerse immigranten, ook nog die andere oude cultuur, die van de Maori’s.

 

In Nieuw Zeeland zijn de steden erg gemoedelijk, evenals haar bewoners. Kiwi’s houden van avontuur en u kunt hier ontelbaar veel activiteiten ontplooien. Wilt u mountainbiken of bungeejumpen, raften of bergwandelen; in Nieuw-Zeeland kan alles in overtreffende trap.

 

Australie-Sydney-Opera-House-Haven

Populaire havens

 • Sydney, Australië
  Een bezoek aan het Opera House mag niet ontbreken wanneer u in Sydney bent. Wandel langs de gezellige haven waar het altijd druk is. Ook de mooie Sydney Harbor Bridge kunt u niet ontwijken. Wist u dat u deze brug zelfs kunt beklimmen?
 • Cairns, Australië
  Misschien is de stad Cairns niet zo heel bijzonder, het wordt toch een onvergetelijke stop. Hier ligt de mooiste onderwater wereld aan uw voeten: het Great Barrier Reef! Neem hier de tijd om te duiken. Kunt u niet duiken? Geen probleem, zelfs snorkelend is het rif een unieke ervaring. Er zijn ook glasbodemboten, die u op comfortabele wijze kennis laten maken met de onder water-flora en -fauna.
 • Tauranga, Nieuw Zeeland
  Wanneer u in Tauranga bent moet u een bezoek brengen aan het Waiotapu Thermal Wonderland. Dit is een geothermische gebied. Het park, dat tegen betaling toegankelijk is, omvat onder andere de betrouwbare Lady Knox geiser.
 • Milford Sound, Nieuw Zeeland
  Vaak varen de schepen ook verschillende fjorden in tijdens uw cruise in Nieuw Zeeland. Zo wordt vaak het Milford Sound doorgevaren. Dit is het meest beroemde fjord van Nieuw Zeeland.

Landarrangement

U kunt u cruise goed combineren met een landarrangement. In Australië zijn er nog een tal van bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. In de buurt van Sydney liggen de Blue Mountains wat een bezoek waard is. Hier vindt je steile rotswanden, ravijnen en regenwouden. De Three Sisters zijn hier een beroemde attractie. Maar niet te vergeten ook hele mooie watervallen!

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan