Dubai & Emiraten

Woestijnen en wereldsteden, een cruise naar Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten, het Midden Oosten biedt een onverwacht genoegen. Vol met oude geschiedenis en cultuur, en betoverende zandwoestijnlandschappen, piramides, stranden en architecturale wonderen. Een cruise in het Midden-Oosten brengt u naar unieke bestemmingen in dit exotische deel van de wereld. U vaart door het Suezkanaal, de Arabische Golf en de Rode Zee. Vaak omvat deze cruise ook havens buiten het Midden-Oosten naar Azië en de Middellandse Zee.

Beste tijd om te cruisen

Er zijn het hele jaar door cruises naar het Midden-Oosten, maar vanwege de hete temperaturen in de zomer (het kan dan 40 graden Celsius oplopen) is de beste tijd oktober tot maart.
Wanneer u reist in de gebieden die grenzen aan de middellandse Zee kust kunt u wel in de zomermaanden bezoeken. Hier wordt het kouder in onze winterperiode. U moet dus goed kijken naar welk deel u van het Midden Oosten reist en in welke periode dat is!

 

dubai-souk

 

Wat u niet mag missen

Bewonder in Abu Dhabi de oude architectuur zoals Qasr al-Hosn (“Wit fort”) of ski over de poederachtige woestijnzandduinen van Liwa Oasis. Als dat niet genoeg avontuur is, spring dan aan boord van Formula Rossa en bereik snelheden van 149 mijl per uur!

Er is veel te voet te verkennen in de moderne stad Dubai terwijl u door de enorme winkelcentra, kruidenmarkten en langs het sprankelende strand loopt.

Geniet in Egypte van de rijke cultuur van de regio terwijl u de oude piramides observeert of het Egyption Museum of Antiquities bezoekt, of duik in het water en snorkel in de Rode Zee.

Ga van boord in Jordanië en het wereldwonder in Petra en de Wadi Rum te bezoeken. Tijdens uw luxe cruise komt u in het Midden-Oosten ogen en tijd te kort!

Populaire havens

 • Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
  Dubai ligt tussen de Arabische woestijn en het strand en biedt een prachtig uitzicht op zowel natuurlijke als architectonische schoonheden. Blijf in de stad terwijl u winkelt in de winkelcentra en Gold and Spice Souks nadat u een adembenemende foto heeft gemaakt aan de topt van de 2.722 voet Burj Khalifa. Als u liever geniet van de zon en het zand, is er nog steeds genoeg te doen als u de stad uit trekt en de woestijn in gaat op een safari-avontuur of gaat liggen en ontspannen op Jumeirah Beach.
 • Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
  Abu Dhabi is niet alleen bekend om de woestijnen, stranden. Ook is het behoorlijk beroemd om auto’s, het houdt elk jaar de laatste Formule 1-race. U kunt vertoeven in het pretpark, Ferrari World, waar u de record-brekende achtbaan kunt vinden. Deze hoofdstad van de VAE is ook de plaats waar de Sheikh Zayed Grand Mosque zich bevindt, een belangrijke attractie voor toeristen omdat het een van de twee moskeeën in de VAE is die toegang biedt tot niet-moslims.
 • Sir Bani Yas, Verenigde Arabische Emiraten
  Niet ver van de kust van Abu Dhabi ligt het eiland Sir Bani Yas, de plek voor natuur- en dierenliefhebbers. Dit Arabische natuurreservaat, ongeveer 600 miljoen jaar geleden gevormd als een eiland en in 1977 opgericht als een natuurreservaat. U kunt hier meer dan 13.000 inheemse en bedreigde dieren vinden die door het eiland zwerven, waaronder de Arabische oryx, zand- en berggazellen, herten, bergschapen, giraffen, cheeta’s, gestreepte hyena’s, woestijnynx, Ethiopische egels en nog veel meer. Ook is het mogelijk om vogelsoorten te vinden. Met een kajak door de mangrovelagune. Tijdens deze tocht ziet u ook zeeschildpadden en de beroemde doejongs, beter bekend als zeekoeien.
 • Muscat, Oman
  In de hoofdstad Oman vindt u een prachtig hoog berglandschap in de woestijn, in contrast met korte witte gebouwen, waardoor u een uitstekend uitzicht hebt, waar u ook bent in de stad. Maak een rustige wandeling langs de Mutrah Corniche, bezoek het Sultan’s Palace of leer meer over de cultuur van het gebied, helemaal terug naar de eerste nederzettingen op het schiereiland Oman in het Nationaal Museum.

Houd rekening met de gewoonten van de regio’s waar uw cruise naartoe reist tijdens het inpakken; in bepaalde gebieden is het gewenst dat u zich conservatiever kleedt.

 Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan