2018: Topjaar voor nieuwe cruiseschepen

De cruisewereld is ‘on the move’. Er worden heel veel nieuwe schepen gebouwd aankomende jaren. Alleen al in 2018 komen er veel grote familieschepen bij. Maar ook de kleine luxe schepen zijn in opmars. In vergelijking met 2017, toen er 11 nieuwe schepen aan diverse vloten zijn toegevoegd, komen er in 2018 maar liefst 15 nieuwe schepen bij.

Familie-cruiseschepen

Royal Caribbean zal de Symphony of the Seas opleveren. Dit is het zusterschip van de Harmony of the Seas. Met 6269 passagiers is dit het grootste cruiseschip van de wereld. Het varende paleis zit vol met noviteiten, waaronder familiesuites van twee verdiepingen met een indoorglijbaan.

Carnival brengt een zusterschip van de Carnival Vista op 02 april 2018 in de vaart. Ook hier aan boord een Skyride, WaterWorks waterpark, IMAX- theater en Alchemy bar.

Norwegian Cruise line komt met de Norwegian Bliss. Dit schip is speciaal gebouwd voor cruises naar Alaska en heeft net als de Norwegian Joy een kartbaan over 2 verdiepingen aan boord.

Holland America Line blijft niet achter. De MS Nieuw Statendam maakt op 05 december haar eerste oversteek naar Fort Lauderdale. Dit prachtige cruiseschip voor maximaal 2650 passagiers is het zusterschip van de MS Koningsdam en is in dezelfde stijl gebouwd.

De Celebrity Edge is volledig met de nieuwste 3D technologie ontworpen. Met grotere hutten dan ooit en een zogenaamd ‘Magic Carpet’. Dit is een platform dat zich langs de buitenzijde van het schip op en neer beweegt en als verlenging kan dienen voor diverse dekken. Nieuwe revolutionaire hutten zorgen voor het wegvallen van de grens tussen hut en balkon. Op dit cruiseschip zal het heerlijk ontspannen worden in de Rooftop Garden.

Luxe segment cruiseschepen

De bouw van kleine, luxe schepen blijft niet achter bij de ontwikkeling van familieschepen. Zowel Seabourn, Ponant, als Star Clippers zijn druk bezig met het bouwen van nieuwe schepen.

De Seabourn Ovation is het kleine zusje van de Seabourn Encore. Een mooi klein cruiseschip voor maar 604 passagiers. Let op: met de Ovation kunt u begin juni 2018 vertrekken vanuit Amsterdam, Vlissingen en Rotterdam. Ook IJmuiden staat op het programma.

Ponant, de exclusieve Franse rederij, brengt 2 nieuwe ultraluxe expeditieschepen in de vaart. Aan boord van de Le Champlain en de Le Lapérouse kunnen slechts 184 passagiers verwend worden door de 110 bemanningsleden. Deze cruiseschepen zullen voldoen aan alle milieueisen en verdienen derhalve het internationale Cleanship label.

Star Clippers breidt haar vloot uit met de Flying Clipper. Met 150 hutten, inclusief 34 suites met balkon en 4 owners suites, heeft dit cruiseschip capaciteit voor 300 passagiers. Er komen 3 zwembaden en een waterplatform op dit prachtige ‘zeiljacht’.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan