Culinair cruisen: ideaal voor foodies met kids!

Houdt u van lekker eten én wilt u iets van de wereld zien? Ga cruisen! De mogelijkheden op culinair gebied zijn eindeloos tijdens een cruise. U reist de hele wereld over en u heeft tegelijkertijd de mogelijkheid om gerechten uit allerlei streken te proeven. Geniet van verschillende wereldkeukens in de buffet- en specialiteitenrestaurants. Laat u verwennen door de beste chefs en ga op culinaire wereldreis!

Niet onbelangrijk: ook aan de allerkleinsten en ‘lastige’ tieners wordt gedacht tijdens de maaltijden aan boord. Lees snel verder om alle culinaire opties te ontdekken!

Wereldse gerechten in de buffetrestaurants

Laten we starten met de buffetrestaurants. Op ieder cruiseschip zijn er wel een aantal te vinden, meestal in verschillende thema’s. Denk aan een buffetrestaurant met alleen maar Italiaanse klassiekers of een restaurant geheel in Aziatische stijl. De keuze is reuze, van super gezond met heerlijke saladebars tot burgers, pizza en pasta.

De buffetrestaurants zijn altijd inbegrepen in de prijs. U hoeft geen toeslag te betalen om te dineren in deze restaurants. Ook de tafeldranken zoals koffie, thee, fris, tapbier, tafelwijn en water zijn bij alle maaltijden in de buffetrestaurants inbegrepen! In buffetrestaurants kunt u terecht voor ontbijt, lunch en avondeten.

Genieten van lekker eten hoort bij een cruisevakantie en niemand kijkt ervan op als u meer dan één tripje naar het buffet maakt…

Culinair genieten in de specialiteitenrestaurants

Met de specialiteitenrestaurants aan boord van het cruiseschip tilt u uw reis naar een hoger culinair niveau. U geniet hier van een heerlijk diner terwijl u op uw wenken bediend wordt door vriendelijk personeel. Meestal zijn niet alle specialiteitenrestaurants vrij toegankelijk. Voor sommige restaurants is een toeslag vereist.

In de specialiteitenrestaurants koken de beste chefs voor u de sterren van de hemel. Diverse rederijen halen dan ook bijzondere sterrenchefs of beroemde TV-koks aan boord om voor u te koken. Zo geniet u van haute cuisine zonder van boord te hoeven gaan.

Naast haute cuisine zijn er op de meeste schepen ook specialiteitenrestaurants te vinden met verschillende thema’s. Zo zijn er Franse bistro’s, sushi restaurants en steakhouses aan boord van diverse schepen te vinden. Voor iedere voorkeur en ieder smaakpalet is er wel een restaurant te vinden om van te genieten.

Lekker snacken!

Naast restaurants zijn er op cruiseschepen ook vaak verschillende barretjes te vinden waar wat gesnackt kan worden. Op ieder schip en bij iedere rederij zijn andere specialiteiten te vinden.

Bij de Duitse rederij AIDA Cruises zijn er bijvoorbeeld Duitse specialiteiten aan boord te vinden. Zo is er een Brauhaus met echte Duitse Curryworsten en een heuse bierbrouwerij waar ze van gefilterd zeewater bier brouwen!

Speciaal voor de kids

Cruisen met kinderen? Geen probleem! Ook tijdens de maaltijden wordt er aan de kleintjes gedacht. In de buffetrestaurants is er altijd wat lekkers te vinden voor de kids, maar ook in de specialiteitenrestaurants wordt er aan ze gedacht. Zo is er vaak een speciaal kindermenu te vinden.

Op cruises van AIDA Cruises wordt wel heel erg rekening gehouden met kleine kinderen. Zo zijn er in de buffetrestaurants speciale hoekjes om kinderkost op te warmen en staan er kinderstoelen klaar. Tieners kunnen hun slag slaan door buiten het zicht van hun ouders eens een lekker bord ongezond op te scheppen om daarna weer in het gareel te lopen met de keus uit vele groenten en een lekker stukje vis.

Zelf aan de slag tijdens een kookworkshop?

Voor culinaire fanaten en echte kookliefhebbers zijn er ook cruises met kookworkshops aan boord! Bij AIDA Cruises is er op diverse schepen een kookschool aan boord te vinden. Wilt u echt goed leren koken, dan adviseren wij in te schepen op de AIDA Prima want daar draait een programma met de TV-kok Tim Mälzer voor volwassenen, maar ook speciaal voor kinderen.

Culinair cruises iets voor u?

Bent u al aan het watertanden van alle culinaire mogelijkheden? Zoals u kunt lezen, geniet u tijdens een cruise van alle opties. Van culinaire hoogstandjes in de specialiteitenrestaurants tot gezellig dineren in het buffetrestaurant.

Boek snel een van onze cruises om alle mogelijkheden zelf te ervaren! Hulp nodig bij het boeken? Neem dan contact op met onze cruisespecialisten via 088-5018501 of info@captaincruise.nl.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan