Cruise vanuit Nederland: 3 topbestemmingen

Wilt u graag op cruise vanuit ​Nederland? Gewoon omdat het fijn is om niet te ver te hoeven reizen, of omdat ​u liever niet reist met het vliegtuig? Lees dan snel verder.

In dit artikel vertellen we u over verschillende topbestemmingen waar u naartoe kunt op cruisevakantie, gewoon vanuit de haven van Amsterdam, Rotterdam of IJmuiden.

Noorwegen en de Noorse fjorden

Ontdek de magie van Noorwegen en de Noorse fjorden tijdens een cruise met Holland America Line. Deze cruise biedt het beste van zowel natuur als cultuur.

Het cruiseschip maakt onder andere een stop in de hoofdstad van Noorwegen, Oslo, en in het pittoreske Bergen. Neem in de plaats Flam de Fløibahn (een treintje) naar boven en geniet van het ​waanzinnige uitzicht. U kunt terug met de trein, maar het is ook heerlijk om terug naar beneden te wandelen of te fietsen. Let op: we adviseren om deze excursie met de trein van te voren te boeken bij de rederij.

Kenmerkend voor fjorden zijn heuvelachtige kusten met diepe inhammen en steile hellingen. De talloze fjorden en gletsjers aan de uitgestrekte Scandinavische kustlijn zijn onvoorstelbaar mooi. Lees meer over de Noorse fjorden in de blog “Noorse fjorden cruise: deze mag niet missen op uw bucketlist!

Uitzicht door een fjord-3811244_640

Holland America Line biedt tevens 28-daagse cruises aan die zowel Noorwegen als het Verenigd Koninkrijk bezoeken.

Noord-Europa en de Baltische Staten

Ontdek Kopenhagen, Stockholm, Sint-Petersburg en Helsinki. ​Allemaal tijdens één fantastische cruisevakantie met Holland America Line. Deze 14-daagse cruise start en eindigt in Amsterdam. Cruise rederij Royal Caribbean International en Celebrity Cruises ​bieden soortgelijke cruises aan naar Noord Europa en de Baltische Staten.​

In Stockholm vindt u talloze bezienswaardigheden, zoals de oude stad Galma Stan en het Stadhuis van Stockholm. Daarnaast kunt u een van de verschillende musea bezoeken, waaronder het ABBA museum en het Vasa Museum of een van ’s werelds grootste tentoonstellingen voor de hedendaagse fotografie: Fotografiska.

uitzicht over stockholm-1824368_640

Een andere bijzondere stad die u zal bezoeken tijdens deze cruise is Kopenhagen. Het centrum van Kopenhagen ligt op zo’n vier kilometer van de plaats waar uw cruiseschip ligt. Een mooie wandeling! Maar het is tevens mogelijk om een bus te pakken naar het centrum. Loop door het park en bezoek de kleine zeemeermin. De Denen noemen haar: “Den Lille Havfrue”.

Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de paleizen; het Amalienborg Paleis en het Christiansborg Paleis. Gaat u liever winkelen? Bezoek dan de bekende winkelstraat ‘Strøget’, die dwars door het centrum loopt. Hier kunt u heerlijk slenteren of neerstrijken op een van de vele terrasjes.​

Groot-Brittannië & Ierland

Zowel vanaf Rotterdam als Amsterdam vertrekken er diverse cruises naar de Britse Eilanden. Rederij Royal Caribbean International en Celebrity Cruises bieden beide 12-daagse cruises naar het Verenigd Koninkrijk aan.

Ontdek Dublin, de hoofdstad van Ierland. Bezoek er de St. Patrick’s Cathedrale, de National Gallery of Ireland of het Guinness Storehouse.

Openslaande deuren met Guinness op een Dublin cruise

Liverpool, de geboortestad van de Beatles, heeft een eigen unieke cultuur en is na Londen de tweede havenstad van Engeland. Sinds 2004 staat het havengebied van Liverpool op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De lente en zomer zijn bij uitstek geschikt voor een cruise naar Groot-Brittannië en Ierland. We bieden tevens cruises aan waarbij u zowel Scandinavië als Groot-Brittannië in één reis bezoekt. Deze cruisereizen worden onder andere door rederij Norwegian Cruise Line aangeboden.

Kortom: er zijn genoeg mooie cruise bestemmingen vanuit Nederland te bezoeken! Hulp nodig? Bel gerust met onze cruise-experts via 088 501 8 501Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan