Oceania Marina, varen voor foodies!

Oceania Marina, varen voor foodies!

 Cruiseschip Marina heeft alles wat je eigenlijk wenst. Het is niet te groot en onpersoonlijk, maar ook weer niet te klein zodat het voldoende faciliteiten heeft. Het geweldige culinaire niveau van Oceania doet je watertanden. Het amusement is stijlvol. De bediening is van niveau, maar gelukkig wel ontspannen en vriendelijk. Het interieur is van de hand van de beste designers zonder dat het kakelbont wordt. Kunst is alom aanwezig en varieert van Picasso tot onbekend. Alles is piekfijn onderhouden. Kortom, het is een plezier om op dit cruiseschip een heerlijk relaxte vakantie te vieren.

Oceania stuurt elke 3 jaar haar schepen naar het droogdok voor het noodzakelijke onderhoud, maar ook om ze nagenoeg geheel van een nieuw interieur te voorzien. En zoiets merk je. Nergens sleetse plekken of ouderwets meubilair. Misschien zult u het wel eens te hip vinden; dan kunt u echter eenvoudig de volgende bar opzoeken of de klassieke bibliotheek. Tijdens onze aanwezigheid aan boord van de Marina was deze laatste druk bezocht. Verschillende passagiers zaten heerlijk te lezen in comfortabele stoelen tussen duizenden boeken.

Culinaire hoogtepunten op de Marina

Maar als je het over Oceania hebt, dan moet je het vooral over eten hebben. Zij hebben misschien wel de beste keuken op zee. Als visliefhebber heb ik waarschijnlijk al honderden keren zeebaars gegeten. Het exemplaar dat ik aan boord van de Marina kreeg, was echter de lekkerste die ik ooit at. Perfect gegaard, de lamellen nog mooi vochtig en een licht gelakt, ietsje gezoet dakje maakte deze zeebaars tot een culinair hoogtepunt.

Daarna nog een mirakels lekker dessert (en laten we het voor- en tussengerecht niet vergeten!) en een doodgewone doordeweekse lunch aan boord van de Marina was voorbij.

We liepen nog even voorbij het dessertbuffet in het andere restaurant en wisten dat bij ons het woord buffet nooit meer dezelfde lading zal hebben. Eilanden vol lekkernijen die met gevoel voor smaak en precisie waren klaar gemaakt. Overal vriendelijke koks achter het buffet die uitleg konden verschaffen en desgewenst je dessert naar je tafel brachten.

Allerheerlijkst van de allerhoogste kwaliteit

Ook zo heerlijk aan boord van cruiseschip Marina is dat er een goede koffiebar is waar een echte barista aan het werk is. Zonder rijen, zonder toeslagen, maar met echte Illy koffiebonen.

Even verderop een counter voor Italiaans schepijs van hoge kwaliteit. Jammer genoeg geen Italiaan achter de toonbank, maar de medewerker in kwestie maakte dan ook de allerheerlijkste smoothies, milkshakes en juices. Iets wat niet louter voorbehouden is aan de Italianen.

Laten we hier nog een paar interessante dingen voor foodies benoemen. Privée is een modern elegante kamer waar u een spetterende private party kunt vieren. Restaurant Jacques is vernoemd naar Jacques Pepin; de maestro is inmiddels 85 jaar maar controleert nog jaarlijks de kwaliteit van het eten aan boord bij Oceania. Red Ginger is het harmonieuze Oosterse restaurant met de prachtigste Aziatische gerechten.

Topvakantie op Oceania Marina

Tel hier bij op dat de wijnkelder op zee zijn weerga niet kent. Dat u zonder toeslag 24 uur per dag roomservice krijgt. En dat die room echt een prachtige hut is met een fijn balkon. Dan nemen wij aan dat u overtuigd bent dat een vakantie aan boord van cruiseschip Oceania Marina een topervaring is.

PS Het spijt ons dat we in ons foodie-enthousiasme niets verteld hebben over de kunstenaarslessen, de kookschool, de fitness met Kinesis oefenmuur, de wervelende shows, de uitgekiende excursies, de jazz nights, de prachtige spa, de internet-ruimte, etc etc.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan