Cruiseschip in een storm? Daar merk je niets van!

Ben je bang dat het cruiseschip in een storm terecht komt tijdens je vakantie? Met de planning van de vaarroutes wordt er door de rederijen rekening gehouden met het klimaat. Zo varen de meeste cruiseschepen in de winter in de Caribbean, Azië en de Emiraten en in de zomer in de Middellandse Zee en Alaska. Zo ontloop je bijvoorbeeld het tornadoseizoen in de Caribbean, of de extreme hitte van Dubai in de zomer. En mocht er al een storm op komst zijn, dan wordt er altijd geprobeerd de route aan te passen om zo de ergste overlast te voorkomen, en dit uiteraard ook uit veiligheidsoverwegingen.

Een cruiseschip is veel stabieler dan een ferry

Nu heb ik al regelmatig vrienden horen zeggen dat ze niet zullen gaan cruisen omdat ze op de ferry naar Engeland al zo zeeziek worden. Ik vind die gedachte wel heel zonde, want:

  • de Middellandse Zee is meestal zo vlak een spiegel en hier voel je het hele cruiseschip niet bewegen
  • een cruiseschip is geen ferry, en is veel stabieler uitgerust met o.a. stabilisatoren zodat je ook tijdens slecht weer zo min mogelijk ongemak ervaart. Ik heb zelf een half jaar gewerkt op een cruiseschip, varend over de Middellandse Zee en voelde het schip nagenoeg nooit bewegen.

Ook goed om te weten: hoe nieuwer het cruiseschip, hoe stabieler het is. De nieuwste cruiseschepen maken gebruik van de meest moderne technologieën, waardoor nog minder beweging kan worden waargenomen.

Misschien nog makkelijker: laat je, voor het boeken, goed adviseren over de beste regio, het beste cruiseschip en ook de beste hut. Want uiteraard is de hutlocatie ook van groot belang: hoe meer je hut midscheeps gelegen is, hoe beter. Ligt je hut helemaal in de punt of juist achterin, dan zul je meer beweging ervaren.

Ook is een lager dek beter, dan een hoger gelegen dek. Mocht het tijdens de cruise uiteindelijk toch gaan stormen, dan heb je gratis een golfslagbad aan boord van je cruiseschip; check de video!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan