Cruisen en kamperen combineren

Ben je een echte kampeerder maar wil je niet de hele vakantie in een tentje doorbrengen? Of maak je graag cruisereizen maar wil je ook wel eens langer dan één dag voet aan wal zetten? Je kunt je vakantie natuurlijk verlengen door na je cruise een paar dagen in een havenstad of aan het strand te verblijven. Als je echt op zoek bent naar afwisseling, verblijf dan niet in een hotel. Heb je er wel eens aan gedacht om cruisen te combineren met kamperen? Zo geniet je met het hele gezin van twee vakanties in een.

Luxe en down-to-earth

Door een cruisevakantie met kamperen te combineren heb je het beste van twee werelden. Eerst kun je lekker relaxen en veel fantastische bestemmingen bewonderen. Dit in alle luxe van een cruiseschip en zonder dat je ergens over na hoeft te denken. Overdag kun je vaak op excursie naar verschillende plaatsen. ‘s Avonds geniet je van een heerlijk diner waarna je met een drankje kunt ontspannen bij een van de vele shows. Klinkt heerlijk toch?

Na al die luxe en vele activiteiten is het fijn om weer even tot rust te komen door iets te doen dat meer down-to-earth is. Je kunt ervoor kiezen om je vakantie af te maken met een weekje kamperen. Verblijf dicht bij het strand zodat je nog even kunt nagenieten van de zon en de zee. Vind je kamperen toch iets te heftig? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vakantiehuisje of een hotel.

Kamperen na een Middellandse Zee cruise

Waar kun je dan het beste heen als je een cruisevakantie met kamperen wil combineren? Omdat de kampeerspullen mee moeten is het handig als je niet al te ver moet rijden voor je aan boord van het schip kunt. Kies bijvoorbeeld voor een cruise door het westelijke Middellandse Zee gebied. Je rijdt dan eerst met de auto van Nederland naar Barcelona. Vanaf daar vaar je naar Savona, Palermo, Ibiza en Mallorca om weer te eindigen in Barcelona. Sluit dit af met een weekje kamperen om na een geslaagde vakantie weer terug naar huis te rijden in je eigen auto.

Cruisen en kamperen in Italië

Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Italië te vertrekken. Je rijdt dan eerst naar Venetië om daar aan boord van het cruiseschip te gaan. In een week vaar je langs de Griekse eilanden en Kroatië. Je kunt er ook voor kiezen om een vierlandencruise te maken waarin je Italië, Griekenland, Montenegro en Kroatië bezoekt. Maak je vakantie af met een weekje kamperen aan de Adriatische kust van Italië. Je ziet het, luxe en down-to-earth hoeven elkaar niet uit te sluiten maar vullen elkaar juist geweldig aan!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan